Pastramagiul face/vinde pastramă. Dacă extindem jucăuș înțelesul termenului, pastramagiu este oricare dintre noi, cei care iubim pastramele. Caragiale l-a folosit și cu sensul de “bădăran” (O noapte furtunoasă), dar pe noi nu asta ne interesează aici. Pe noi ne interesează câte știi tu despre minunea numită pastramă.
Results
#1. Covârșitoarea majoritate a surselor din SUA indică drept origine directă a pastramei (eng. "pastrami") americane...
#2. Știi cumva, care este originea cuvântului "pastramă"?
#3. Un val de emigrație pornit din Răsărit în a doua jumătate a sec. XIX a dus pastrama peste Atlantic. Despre membrii cărui grup etnic este vorba?
#4. Pastrama poate fi afumată sau neafumată. Așa este?
#5. Motivația principală aflată în spatele pregătirii pastramei, ca și a oricăror altor tipuri de carne uscată/condimentată/afumată din lumea întreagă, a fost...
#6. Care dintre acestea este o veche tehnică de afumare a cărnii?
#7. Acest ingredient nu poate lipsi din prepararea pastramei!
#8. În procesarea pastramei se mai poate adăuga un pas care conferă cărnii mai multă frăgezime:
#9. Pastrama perpelită toamna pe grătar merge foarte bine cu...
#10. Cine nu a auzit de pastrama de berbecuț? Dar ce e berbecuțul?
Avem și noi un sandviș cu pastramă. E mai finuț, așa.
Și uite și ceva mai cu dichis, ca să nu zică Conu’ Luca ceva de pastramagii.
Și încă ceva. Poți afla mai multe din articolul ăsta.