Ciuperci cu mămăliguță

  • Dificultate: Medie
  • 30 de minute
  • 6 porții

Întâlnim ciupercile cu mămăliguță (și) în gastronomia românească tradițională, numai că și de data asta intervenim un pic și facem un “upgrade” la tradiție. Facem asta numai fiindcă ne place să încercăm lucruri noi. Aici, de exemplu, venim și cu un pic de parmezan, și cu brânză Cheddar, și cu mozzarella/cașcaval. Extra-brânză!

Ingrediente necesare pentru ciuperci cu mămăliguță

Pentru ciuperci:
ulei de măsline
30-50 g unt
300 g ciuperci, feliate
cimbru, mărunțit
rozmarin, mărunțit
3-4 căței de usturoi, mărunțiți
1 lingură ulei de trufe
sare
piper
Pentru mămăligă:
apă
sare
200-250 g mălai instant
50-100 g unt
100-150 g parmezan, ras
50 g brânză Cheddar, cubulețe
50 g mozzarella, cubulețe
parmezan ras
cimbru mărunțit

Cum să gătești ciuperci cu mămăliguță

  1. Călește ciupercile în unt cu un pic de ulei de măsline.
  2. Asezonează cu cimbru, rozmarin și usturoi, stropește cu uleiul de trufe, pune un pic de sare cu piper și mai gătește 1-2 minute.
  3. Pune la fiert cam 1 litru de apă și săreaz-o.
  4. Toarnă mălaiul și gătește, amestecând încontinuu până se îngroașă.
  5. Adaugă untul și mai amestecă până se topește. Încorporează și parmezanul.
  6. Răstoarnă mămăliga pe un fund de bucătărie, pune deasupra ciupercile călite și presară cu Cheddar, mozzarella, parmezan și cimbru.
  7. Dă la cuptor 8 minute la 200⁰C.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.