Ciuperci umplute
Știm cu toții cât de bune și de hrănitoare sunt ciupercile comestibile, dar nimic nu ne împiedică să le facem încă și mai bune și mai hrănitoare. Așa că data viitoare când mai bagi ciuperci la cuptor, umple-le cu broccoli, usturoi și ceapă călite și cu brânză feta. Folosește neapărat ulei de măsline.
Ingrediente necesare pentru ciuperci umplute
6 ciuperci portobello
3 linguri ulei de măsline
2 căței de usturoi, mărunțiți
1 ceapă, mărunțită
100 grame broccoli, florete
sare
piper
oregano
100 grame brânză feta
Cum să prepari ciuperci umplute
- Așază pălăriile ciupercilor într-un vas de copt, cu partea inferioară în jos și stropește-le cu puțin ulei de măsline.
- Lasă-le la cuptor 15 minute la 190ºC.
- Încinge într-o tigaie 2 linguri de ulei de măsline și călește usturoiul cu ceapa.
- Mărunțește cozile ciupercilor, adaugă-le în tigaie și amestecă. Adaugă broccoli și mai amestecă.
- Asezonează cu sare, piper și oregano proaspăt. Gătește încă 2 minute.
- Întoarce pălăriile și umple-le cu compoziția de legume, iar deasupra adaugă brânză feta.
- Mai lasă-le la cuptor încă 5 minute la 190ºC.