Clătite Ana Lugojana
Iată clătitele cu totul și cu totul speciale, care provin din Banat. Sunt cremoase și pline cu stafide (fanii stafidelor n-au decât să mărească doza!), iar prepararea lor nu durează foarte mult cu condiția să avem pregătite din timp clătitele pentru umplut.
Ingrediente necesare pentru clătite Ana Lugojana
1 ou
350 grame zahăr
1 linguriță coajă de portocală, rasă
2 lingurițe zahăr vanilat
2 linguri stafide
400 grame brânză de vaci
4 gălbenușuri
8 clătite
4 albușuri
Cum să prepari clătite Ana Lugojana
- Adaugă un ou și 100 de grame de zahăr într-un castron și omogenizează cu un mixer.
- Completează cu coaja de portocală, 1 linguriță de zahăr vanilat, stafidele și 250 de grame de brânză de vaci. Omogenizează, apoi lasă deoparte.
- Adaugă gălbenușurile, 150 grame de zahăr și restul de zahăr vanilat într-un alt castron și omogenizează.
- Adaugă și brânza de vaci rămasă (150 grame). Omogenizează, apoi lasă deoparte.
- Unge clătitele cu umplutura cu stafide și împăturește-le.
- Transferă-le într-un vas termorezistent uns în prealabil cu puțin unt. Toarnă deasupra compoziția din gălbenușuri, apoi lasă la cuptor 15 minute la 180⁰C.
- Adaugă albușurile și zahărul rămas (100 grame) într-un al treilea castron și omogenizează.
- Transferă crema într-un sac de patiserie. Scoate vasul cu clătite din cuptor și ornează-l cu bezele. Bagă din nou la cuptor 10 minute la 180⁰C.