Clătite Ana Lugojana

  • Dificultate: Mare
  • 50 de minute
  • 4 porții

Iată clătitele cu totul și cu totul speciale, care provin din Banat. Sunt cremoase și pline cu stafide (fanii stafidelor n-au decât să mărească doza!), iar prepararea lor nu durează foarte mult cu condiția să avem pregătite din timp clătitele pentru umplut.

Ingrediente necesare pentru clătite Ana Lugojana

1 ou

350 grame zahăr

1 linguriță coajă de portocală, rasă

2 lingurițe zahăr vanilat

2 linguri stafide

400 grame brânză de vaci

4 gălbenușuri

8 clătite

4 albușuri

 

Cum să prepari clătite Ana Lugojana

  1. Adaugă un ou și 100 de grame de zahăr într-un castron și omogenizează cu un mixer.
  2. Completează cu coaja de portocală, 1 linguriță de zahăr vanilat, stafidele și 250 de grame de brânză de vaci. Omogenizează, apoi lasă deoparte.
  3. Adaugă gălbenușurile, 150 grame de zahăr și restul de zahăr vanilat într-un alt castron și omogenizează.
  4. Adaugă și brânza de vaci rămasă (150 grame). Omogenizează, apoi lasă deoparte.
  5. Unge clătitele cu umplutura cu stafide și împăturește-le.
  6. Transferă-le într-un vas termorezistent uns în prealabil cu puțin unt. Toarnă deasupra compoziția din gălbenușuri, apoi lasă la cuptor 15 minute la 180⁰C.
  7. Adaugă albușurile și zahărul rămas (100 grame) într-un al treilea castron și omogenizează.
  8. Transferă crema într-un sac de patiserie. Scoate vasul cu clătite din cuptor și ornează-l cu bezele. Bagă din nou la cuptor 10 minute la 180⁰C.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *