Cum să faci limonadă

Nu mai este mult și vin și căldurile, iar o carafă cu limonadă rece te poate face să resimți încălzirea globală mult mai ușor. Lăsând gluma la o parte, este mai bine să îți prepari cu mânuțele tale o limonadă decât să cumperi sucurile cu tot soiul de chimicale care se găsesc în comerț.

Cu toate că este foarte ușor de preparat o limonadă, procesul are și el trucurile lui. Regula numărul 1 este să folosești ingrediente cât mai naturale: lămâi de la Mama Natură și miere. Evită concentratele și siropurile cumpărate din magazine. Bineînțeles, dacă nu suporți mierea, vei folosi zahăr, iar dacă vrei să eviți zahărul, vei pune alt îndulcitor, asta e. Unii nu îndulcesc cu nimic. Dar să vedem…

Ingrediente: câteva lămâi, apă și un îndulcitor (cel mai bine, miere). Pregătește și niște gheață. Raportul dintre apă și sucul de lămâie ar fi cam de 4-5 la 1. Deci la o cană de zeamă de lămâie corespund 4 sau 5 căni de apă. Vei avea nevoie de 7-8 lămâi pentru zeamă și de o lămâie pe care o vei felia.

Instrumentar: cuțit, carafă, o cană cu care să măsori și un storcător (clasic sau electric).

1. Știu că nu prea te dai în vânt după operațiunea de stoarcere, dar iată cum îți poți ușura munca. Rostogolește sau rulează lămâile pe masă, apăsându-le în același timp cu palma sau cu podul palmei. Abia apoi taie-le pe din două.

2. Stoarce jumătățile de lămâie. Dacă nu vrei pulpă în limonadă, strecoară zeama.

3. Amestecă sucul cu apa în carafă.

4. Îndulcește, după gust. Mierea este cea mai bună, însă va trebui să ai un pic de răbdare cu ea până se topește. Așa că o să ai un pic de amestecat. Gustă și mai adaugă dacă e nevoie.

5. Pune felii de lămâie în carafă și adaugă eventual și gheață. Opțional, poți să aromatizezi cu frunze de mentă, rozmarin sau busuioc. De fapt, poți să adaugi orice fel de plante aromatice preferi. Poți folosi chiar și apă minerală în loc de apă plată sau poți înlocui lămâile cu fructe de lime.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *