Clătite pufoase americane

  • Dificultate: Medie
  • 45 de minute
  • 6 porții

Vreți să petreceți o zi în stil american? Începeți cu micul dejun și pregătiți aceste clătite pufoase. Ele sunt mai mici și mai groase decât clătitele noastre obișnuite și se servesc cu toppinguri în loc de umpluturi. Fiind vară, le servim cu fructe proaspete din belșug și un strop de sirop de arțar.

Ingrediente necesare pentru clătite pufoase americane

4 ouă

200 grame făină

1 linguriță zahăr vanilat

sare

250 ml lapte

2 linguri unt topit

sirop de arțar (opțional)

Cum să prepari clătite pufoase americane

  1. Mixează ouăle într-un bol mare, până devin spumă.
  2. Amestecă făina cu sarea și zahărul vanilat într-un bol separat.
  3. Toarnă treptat laptele și untul topit și încorporează-le folosind un tel.
  4. Toarnă ouăle bătute peste compoziția de făină și bate bine cu un tel.
  5. Încinge o tigaie la foc mediu spre mare și toarnă un polonic de compoziție.
  6. Rumenește clătita pe ambele părți.
  7. Folosește restul de compoziție pentru a face clătitele.
  8. Servește-le cu sirop de arțar și fructe proaspete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *