Piure de cartofi, conopidă și șalău
Există oare vreo mâncare cu textura mai cremoasă și mai fină decât cea a piureului? Dar dacă în acel piure integrăm carne fragedă de șalău și o conopidă? Ei bine, pe lângă textura specială vei obține și un gust interesant. Și asta în cel mult 40 de minute.
Ingrediente necesare pentru piure de cartofi, conopidă și șalău
2 fileuri de șalău (cam 200 grame)
apă
1 conopidă, florete
1 cartof, copt și curățat
Cum să prepari piure de cartofi, conopidă și șalău
- Învelește fiecare file în folie de aluminiu, pune-le într-o tavă de copt și lasă-le la cuptor 20 minute la 200ºC.
- Toarnă cam o cană de apă într-o tigaie, adaugă floretele de conopidă, acoperă și gătește 10-12 minute.
- Pune conopida într-un pahar pentru măsurat, împreună cu cartoful și șalăul. Pasează.