Cum să faci lapte de migdale acasă

Dacă vrei să renunți la consumul de lactate, dar nu vrei să renunți complet la cafeaua cu lapte, atunci ai putea să încerci laptele de migdale. Da, îl poți cumpăra de la magazin, dar poți și să înveți cum să faci lapte de migdale acasă și să știi că ce consumi este autentic.

Am început să mă concentrez din ce în ce mai mult pe mâncăruri făcute în casă, în loc să le cumpăr de la magazin. Dacă ești la dietă sau vrei să îți schimbi stilul de viață pentru unul mai sănătos, atunci poți învăța să faci lapte de migdale acasă. Nu este un proces foarte complicat, dar trebuie să începi să faci planificarea cu două zile înainte de a-l pregăti. Poți folosi fix această tehnică și pentru lapte de caju, pentru a avea mai multe tipuri de lapte alternativ în casă.

Laptele de migdale nu îți oferă exact aceleași beneficii de sănătate ca lactatele. Dar are avantajele lui! Are mai puțin de jumătate din caloriile laptelui integral (60 față de 146). Are o concentrație ridicată de grăsimi sănătoase care îți mențin inima sănătoasă și previn hipertensiunea. Îți păstrează oasele puternice datorită calciului și vitaminei D. Datorită vitaminei E din laptele de migdale, pielea ta va arăta mai bine, iar laptele nu îți va influența glicemia.

Cum să faci lapte de migdale în 8 pași

1. Adună ingredientele laolaltă

În primul rând ai nevoie de migdale, desigur. Ideea este să nu faci prea mult lapte dintr-odată, pentru că nu rezistă prea mult în frigider – doar vreo două zile. Migdalele trebuie să fie crude, preferabil organice. Cele sărate și prăjite schimbă dramatic gustul și textura laptelui de migdale.

Vei avea nevoie și de apă și vei folosi acest raport: o cană de migdale la două căni de apă. Poți adăuga niște ingrediente extra precum miere (multa mai bună decât zahărul) sau chiar sirop de arțar. Dar cel mai bine este să le adaugi atunci când bei laptele.

Dacă vorbim de echipament, să știi că e necesar să ai un blender. O cupă pentru măsurat este recomandată. Vei avea nevoie și de un tifon, o strecurătoare și boluri.

2. Înmoaie migdalele în apă

Dacă înmoi migdalele în apă pe timpul nopții, laptele va fi ok. Dacă le dai încă o zi la dispoziție, atunci laptele va ieși și mai bine. Doar ține minte că dacă alegi a doua opțiune: acoperă bolul cu un șervet de bucătărie și lasă-l la temperatura camerei – pentru o noapte. Dacă le înmoi timp de două nopți, pune-le la frigider.

3. Scurge apa

Scurge apa din bol și clătește migdalele sub un jet de apă rece.

4. Măsoară ingredientele

Folosește cana pentru a măsura migdalele. Apoi măsoară o cantitate dublă de apă fierbinte și pune totul în blender.

5. (Opțional) Adaugă alte arome

Poți adăuga puțină sare, extract de vanilie sau miere, dacă vrei. Atunci când faci pentru prima oară lapte de migdale, îți recomandăm să îl faci fără alte arome și apoi să guști și să vezi cum îți place.

6. Mixează

Mixează în blender de câteva ori la viteza cea mai mare. Apoi dă la o viteză mai mică și mixează continuu pentru vreo două minute. Astfel te vei alege cu o pastă fină.

7. Strecoară

Pune un bol pe o suprafață plană din bucătăria ta și apoi strecoară pasta prin ea. Stoarce tot laptele de migdale din această pastă. Sucește tifonul cât de tare poți. Ce rămâne din pastă poți adăuga la ovăzul de dimineață sau în smoothie-uri. Nu are rost să risipești nimic!

8. Îndulcește

Dacă vrei ca laptele de migdale să fie mai dulce, adaugă miere sau alte arome.

Și așa de simplu poți să faci lapte de migdale acasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *