Coaste de porc în sos de bere
Toți invitații pe care îi vei servi cu astfel de coaste de porc te vor lăuda, lingându-se pe degete. Fără excepție! Dacă vei vrea, le vei putea explica de unde vine unicitatea lor. Anume din ingredientele folosite pentru sosul în care le-ai gătit: condimentele, sosul de roșii, ceapa cu usturoiul și… berea.
Ingrediente necesare pentru coaste de porc în sos de bere
ulei vegetal
1/2 kg coaste de porc
2 șalote, mărunțite
3-4 căței de usturoi, feliați
2-3 steluțe anason
1 linguriță coriandru
1/2 linguriță cuișoare
5-6 felii ghimbir
1 lingură sos de roșii
sare
piper
1 cană bere
Cum să prepari coaste de porc în sos de bere
- Prăjește coastele de porc într-un pic de ulei, apoi scoate-le pe o farfurie. (Folosește pentru prăjire o tigaie cu mâner de metal.)
- Călește șalotele mărunțite în lichidul rămas de la prăjire.
- Adaugă usturoiul și condimentele împreună cu ghimbirul, amestecă, apoi completează cu sosul de roșii și mai sotează 1 minut.
- Pune apoi costițele și asezonează cu sare și cu piper.
- Toarnă berea și gătește până începe să fiarbă.
- Acoperă tigaia cu folie de aluminiu și dă la cuptor 60 de minute la 190ºC.