Coaste de porc în sos de bere

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră și 30 de minute
  • 2 porții

Toți invitații pe care îi vei servi cu astfel de coaste de porc te vor lăuda, lingându-se pe degete. Fără excepție! Dacă vei vrea, le vei putea explica de unde vine unicitatea lor. Anume din ingredientele folosite pentru sosul în care le-ai gătit: condimentele, sosul de roșii, ceapa cu usturoiul și… berea.

Ingrediente necesare pentru coaste de porc în sos de bere

ulei vegetal
1/2 kg coaste de porc
2 șalote, mărunțite
3-4 căței de usturoi, feliați
2-3 steluțe anason
1 linguriță coriandru
1/2 linguriță cuișoare
5-6 felii ghimbir
1 lingură sos de roșii
sare
piper
1 cană bere

Cum să prepari coaste de porc în sos de bere

  1. Prăjește coastele de porc într-un pic de ulei, apoi scoate-le pe o farfurie. (Folosește pentru prăjire o tigaie cu mâner de metal.)
  2. Călește șalotele mărunțite în lichidul rămas de la prăjire.
  3. Adaugă usturoiul și condimentele împreună cu ghimbirul, amestecă, apoi completează cu sosul de roșii și mai sotează 1 minut.
  4. Pune apoi costițele și asezonează cu sare și cu piper.
  5. Toarnă berea și gătește până începe să fiarbă.
  6. Acoperă tigaia cu folie de aluminiu și dă la cuptor 60 de minute la 190ºC.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.