Mini tarte cu humus

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră și 15 minute
  • 6 porții

Aveți niște humus în frigider și nu vă mai tentează? Astăzi o să învățăm cum să ne bucurăm de el într-un nou preparat, care arată într-un mare fel. Mai întâi vom face un aluat de tartă și îl vom coace la cuptor. Apoi îl vom umple cu humus și cam cu ce ne mai trece prin minte. Putem alege orice ingrediente, nu există restricții pentru această rețetă.

Ingrediente necesare pentru mini tarte cu humus

120 grame făină

1/2 linguriță sare

1/2 linguriță boia

50 grame unt

1 lingură suc de lămâie

1 ou

1 lingură ulei

300 grame humus

baby spanac (opțional)

rodie (opțional)

germeni de praz (opțional)

lăstari de mazăre (opțional)

salată roșie (opțional)

Cum să gătești mini tarte cu humus

  1. Adaugă făina într-un bol mare împreună cu un praf de sare și boia, apoi amestecă bine cu o lingură.
  2. Adaugă untul și amestecă ușor cu mâinile, până când îl încorporezi în aluat.
  3. Adaugă oul, sucul de lămâie, iar la final uleiul. Frământă până când obții un aluat lipicios, dar omogen.
  4. Înfășoară aluatul în folie de plastic și dă-l la frigider pentru 30 de minute.
  5. Folosește aluatul pentru a umple forme rotunde de tarte. Presează bine aluatul pentru a acoperi inclusiv marginile formelor.
  6. Dă formele la cuptor pentru 25 de minute, la 180 de grade Celsius.
  7. Întinde humusul peste tartele coapte.
  8. Apoi intervine imaginația ta. Poți adăuga ingrediente precum baby spanac, germeni de praz sau lăstari de mazăre pentru a crea niște gustări care să arate ca cele din reviste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *