Ingrediente necesare pentru cod cu morcovi și dovleac la cuptor
1-2 morcovi, felii
250 grame dovleac, tăiat bețișoare
2 linguri tărâțe de ovăz
2 lingurițe tarhon proaspăt
2 lingurițe pătrunjel proaspăt
½ kg cod file
1-2 linguri amidon
1-2 ouă, bătute
⅓ cană iaurt degresat
1 lingură capere marinate
Cum să gătești cod cu morcovi și dovleac la cuptor
- Pune morcovul și dovleacul într-un vas de copt și bagă-le la cuptor 5-6 minute la 200⁰C.
- Într-un castron mic, amestecă tărâțele cu tarhonul și pătrunjelul.
- Tăvălește fileurile de cod prin amidon și prin ou bătut, apoi și prin amestecul de tărâțe.
- Așază-le într-un vas de copt, apoi bagă-le la cuptor 12-14 minute la 200⁰C.
- Amestecă într-un castron mic iaurtul și caperele.
- Servește peștele și legumele cu sos de iaurt.