Frittata cu cartofi și ciuperci shimeji
Frittata este un preparat important în mai multe bucătării (italiană, spaniolă). Ea este în esență o omletă la cuptor, pe care o putem umple cu numeroase ingrediente sau toppinguri. Pentru astăzi am pregătit una consistentă, pe care o puteți servi la micul dejun, sau de ce nu, o puteți lua cu voi la serviciu. Are ca ingrediente cartofi, ciuperci și brânză Cheddar și se servește cu pătrunjel și ardei jalapeno.
Ingrediente necesare pentru frittata cu cartofi și ciuperci shimeji
sare
5 cartofi medii
1 lingură ulei de măsline
1 ceapă mare, tocată
6 ouă
1 linguriță unt
100 grame brânză Cheddar, cubulețe
50 grame ciuperci shimeji
1 mână pătrunjel, tocat
1 ardei jalapeno, felii subțiri
Cum să prepari frittata cu cartofi și ciuperci shimeji
- Fierbe cartofii timp de 30 de minute, în apă clocotită cu puțină sare.
- Încinge uleiul într-o tigaie la foc mediu și adaugă ceapa tocată. Călește ceapa timp de 6 minute.
- Taie cartofii în rondele.
- Bate ouăle într-un bol mare și amestecă-le cu ceapa călită.
- Unge o tavă rotundă cu un diametru de aproximativ 25-30 de cm cu unt.
- Adaugă cartofii pe fundul tăvii și completează cu brânza Cheddar și ciupercile shimeji.
- Toarnă ouăle bătute și dă totul la cuptor pentru 30 de minute, la 175 de grade Celsius.
- La final, servește frittata cu puțin pătrunjel și ardei jalapeno pe deasupra.