Ingrediente necesare pentru cotlete de porc cu nuci, dovleac și spanac
2-3 lingurițe ulei de măsline
2 cotlete de porc
sare
piper
50-100 g nuci
2-3 lingurițe ulei
1-2 lingurițe zahăr brun
sare
piper
1/2 cană oțet de mere
4 șalote, tăiate pe din două
200 g dovleac, cubulețe
2-3 frunze de salvie
o mână de spanac baby
Cum să gătești cotlete de porc cu nuci, dovleac și spanac
- Prăjește cotletele într-un pic de ulei de măsline, asezonând cu sare și cu piper și punând și nucile.
- Topește zahărul brun cu un pic de ulei într-o tigaie cu mâner metalic. Asezonează cu sare și piper.
- Toarnă deasupra oțetul de mere, apoi adaugă șalotele cu dovleacul și gătește 2-3 minute. Aruncă în tigaie și câteva frunze de salvie.
- Completează cu cotletele și cu nucile și mai aruncă în tigaie și o mână de spanac baby.
- Amestecă un pic, apoi dă totul la cuptor 20 de minute la 180ºC.
- Servește mâncarea caldă, eventual presărată cu nuci zdrobite.