Cotlete de porc cu nuci, dovleac și spanac

  • Dificultate: Medie
  • 40 de minute
  • 2 porții

Dacă îți place să simți că mănânci, uite aici un fel de mâncare numai bun de încadrat în această categorie. Și nu degeaba, fiindcă este o mâncare potrivită pentru jumătatea mai rece a anului, când se umple timpul de sărbători. Iar când e gata, te apucă bucuria numai privind și mirosind. Încearcă!

Ingrediente necesare pentru cotlete de porc cu nuci, dovleac și spanac

2-3 lingurițe ulei de măsline
2 cotlete de porc
sare
piper
50-100 g nuci
2-3 lingurițe ulei
1-2 lingurițe zahăr brun
sare
piper
1/2 cană oțet de mere
4 șalote, tăiate pe din două
200 g dovleac, cubulețe
2-3 frunze de salvie
o mână de spanac baby

Cum să prepari cotlete de porc cu nuci, dovleac și spanac

  1. Prăjește cotletele într-un pic de ulei de măsline, asezonând cu sare și cu piper și punând și nucile.
  2. Topește zahărul brun cu un pic de ulei într-o tigaie cu mâner metalic. Asezonează cu sare și piper.
  3. Toarnă deasupra oțetul de mere, apoi adaugă șalotele cu dovleacul și gătește 2-3 minute. Aruncă în tigaie și câteva frunze de salvie.
  4. Completează cu cotletele și cu nucile și mai aruncă în tigaie și o mână de spanac baby.
  5. Amestecă un pic, apoi dă totul la cuptor 20 de minute la 180ºC.
  6. Servește mâncarea caldă, eventual presărată cu nuci zdrobite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *