Cum să prăjești tofu

Să fim corecți și să admitem că nu toată lumea se dă în vânt după tofu, așa-numita „brânză din soia”, care propriu-zis nu face parte sub nici o formă din grupa brânzeturilor sau marea familie a produselor lactate. Totuși, ai încercat vreodată să prăjești tofu? Dacă nu-ți plăcea deja, sunt mari șanse să înceapă să-ți placă. Dacă ești vegan/ă sau vegetarian/ă, probabil că știi deja despre ce vorbim.

Dacă te apuci să prăjești tofu, trebuie să ții cont de câteva lucruri, altfel rezultatul final nu te va mulțumi deloc. În schimb, dacă vizionezi filmulețul nostru și/sau dacă urmezi pașii de mai jos, te vei putea bucura de un tofu cu crustă ușor crocantă și miez moale, pe care-l poți servi lângă legume sau verdețuri, neapărat cald.

Ingredientele: tofu tare, în primul rând. Sunt mai multe sortimente, dar tu vrei tofu tare și cu cât mai puțin lichid. Mai ai nevoie de ulei și de un pic de sare. Instrumentar: un wok, tigaia aproape semisferică specifică Extremului Orient, iar dacă nu ai așa ceva, poți sota foarte bine și într-o tigaie. Ar mai fi nevoie de un cuțit, o spatulă și de șervete din hârtie, cât mai absorbante.

1. Clătește cubul de tofu sub jet de apă rece.

2. Taie cubul în felii mai groase, iar pe acestea taie-le în cubulețe. Este important ca toate cubulețele să aibă cam aceeași mărime, nu de alta dar vrem să se prăjească și să se pătrundă la fel.

3. Întinde șervetul de hârtie pe masă, răsfiră cubulețele pe el și acoperă-le cu alt șervet. Acum presează-le ușor, așezând o greutate deasupra, o carte de exemplu. Nu trebuie să fie ceva excesiv de greu. Lasă-le cam 20 de minute și, eventual, mai controlează; dacă șervetele sunt îmbibate cu lichid, înlocuiește-le.

4. Între timp, poți să încingi la foc mare wok-ul sau tigaia.

5. Adaugă puțin ulei și mișcă tigaia astfel încât să formeze o peliculă subțire.

6. Pune în tigaie cubulețele scurse, răsfirându-le într-un singur strat. Lasă-le cam 2 minute sau până încep să devină aurii pe partea inferioară.

7. Sărează și sotează.

8. Răstoarnă cubulețele pe o farfurie și servește tofu cald.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *