Cum să faci cremă de unt

Deși crema de unt poate fi cumpărată din comerț, o idee mai bună ar fi să ți-o prepari singură/singur. În felul acesta alegi chiar tu ingredientele de calitate pe care ți le dorești, iar torturile și prăjiturile făcute de tine vor avea acel ceva care lipsește celor pe care le cumpărăm gata făcute.

Folosim crema de unt fie ca glazură, fie ca umplutură pentru tot soiul de deserturi. Putem s-o aromatizăm în fel și chip, putem s-o colorăm, dar mai întâi trebuie să știm cum să preparăm varianta simplă, de bază. Nu este deloc greu.

Ingredientele: unt (cam un pachet), zahăr pudră (3-4 căni), extract de vanilie și smântână sau lapte (1-2 linguri). Untul trebuie să fie gras și, desigur, fără sare, dacă vrem să folosim crema pentru deserturi.

Instrumentarul trebuie să cuprindă un mixer, vreo 2 castroane, o strecurătoare și o spatulă.

1. Untul trebuie să fie la temperatura camerei așa că trebuie scos din timp din frigider și lăsat să se mai încălzească.

2. Strecoară zahărul pudră într-un castron.

3. Amestecă untul cu mixerul până când capătă consistența unei creme. Pentru asta setează mixerul la o viteză medie sau mare. Totul trebuie să dureze doar câteva minute.

4. Adaugă treptat cam 3/4 din cantitatea de zahăr pudră, amestecând în continuare, de data asta la o viteză mai mică.

5. Setează mixerul la o viteză mare și continuă să mixezi până obții o cremă omogenă.

6. Adaugă ingredientele lichide: extractul de vanilie și laptele (sau smântâna). Continuă să mixezi.

7. Acum poți să guști. Dacă vrei, poți să adaugi și zahărul rămas. Asta dacă vrei o cremă mai dulce și o textură mai fermă, fiindcă da, cantitatea de zahăr pusă în cremă influențează textura acesteia: dacă ai o cremă prea fluidă, mai adaugi zahăr, dar dacă ai obținut o cremă prea groasă, poți să mai pui lapte sau smântână. Experimentează.

Un comentariu

  1. multumesc pentru reteta,ar fi mai usor daca ati scrie exact gramajul,ca nu prea inteleg cu cate cani de pudra trebue

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *