Găina la cuptor cu cimbru și vermut

  • Dificultate: Medie
  • 2 ore și 10 minute
  • 4 porții

Un pui întreg la cuptor este un preparat perfect pentru o zi de sărbătoare! Câteodată, nici nu trebuie să găsești una, te va găsi ea singură! Să trecem la treabă. Mai întâi masăm bine puiul cu ulei, condimente și verdețuri, apoi îl și umplem cu ce mai găsim bun prin bucătărie. Iar ca garnitură, nu prea ai cum să refuzi ce ți-am propus noi, și anume un piure de cartofi, aromat cu bacon și kale!

Ingrediente necesare pentru găina la cuptor cu cimbru și vermut

1 găină de țară

sare

piper

3 linguri ulei

1 mână cimbru proaspăt

3 cepe roșii, felii subțiri

2 lămâi, felii subțiri

1 căpățână de usturoi

2 linguri unt

4 foi de dafin.

250 ml vermut

250 ml supă de găină

4 felii bacon

1 ceapă verde, tocată

4 frunze kale, tocate

400 grame piure de cartofi

Cum să prepari găina la cuptor cu cimbru și vermut

  1. Așază găina pe suprafața de lucru și asezonează-o bine cu sare și piper.
  2. Masează-o bine pe ambele părți cu 2 linguri de ulei și jumătate din cimbru proaspăt.
  3. Umple-o cu 2-3 felii de ceapă roșie, 2-3 felii de lămâie și 1/2 din usturoi.
  4. Încinge o cratiță la foc mediu și topește untul. Așază găina în tavă și adaugă feliile de ceapă, lămâie, restul de cimbru, usturoi și foile de dafin.
  5. Toarnă vermutul și supa de găină.
  6. Mută găina în cuptor pentru următoarele două ore, la 190 de grade Celsius.
  7. Încinge uleiul rămas într-o tigaie la foc mediu. Adaugă ceapa verde, puțin unt dacă crezi că mai e nevoie și gătește totul la foc mic, timp de 10 minute.
  8. La final, adaugă piureul de cartofi și amestecă bine.
  9. Scoate găina din cuptor și servește-o pe un pat de piure aromat cu bacon și kale!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *