Ingrediente necesare pentru creier „însângerat” de Halloween
5 albușuri
5 linguri zahăr
4 gălbenușuri
5 linguri ulei
9 linguri făină
3 linguri cremă de unt pentru prăjituri
marțipan roșu
Cum să gătești creier „însângerat” de Halloween
- Mixează albușurile cu zahăr până obții o bezea tare.
- Adaugă gălbenușurile și uleiul și mixează până când se omogenizează.
- Adaugă făina câte o lingură odată și amestecă pentru a încorpora.
- Tapetează un vas oval cu hârtie de copt și toarnă compoziția.
- Dă-o la cuptor pentru 25 de minute, la 180 de grade Celsius.
- Scoate pandișpanul din cuptor și lasă-l să se răcească. Întinde crema de unt pe deasupra lui.
- Întinde marțipanul până ajunge la grosimea unui deget.
- Decorează pandișpanul cu marțipan, până ajunge la forma unui creier uman.