Prăjitură cu migdale și foi de napolitană
Vreți un desert care să vă transporte pentru puțin timp în perioada copilăriei? Haideți să facem împreună această prăjitură cu migdale și foi de napolitană. Foile de napolitană sunt aranjate în straturi, lipite între ele de o cremă de ciocolată amăruie, ce are în componență unt, esență de cafea și migdale coapte mărunțite. Ce mai, un deliciu!
Ingrediente necesare pentru prăjitură cu migdale și foi de napolitană
250 grame migdale
100 grame unt
200 grame zahăr
1 linguriță esență de cafea
200 grame ciocolată neagră topită
5 foi rotunde de napolitană
Cum să prepari prăjitură cu migdale și foi de napolitană
- Adaugă migdalele într-un vas termorezistent și dă-le la cuptor pentru 12 minute la 180 de grade Celsius.
- Mixează untul și zahărul într-un bol de dimensiune medie. Adaugă esență de cafea și omogenizează cu mixerul.
- Mărunțește migdalele coapte într-un blender.
- Adaugă ciocolata topită peste amestecul de zahăr și unt. Adaugă migdalele mărunțite și mixează până când obții un amestec omogen.
- Întinde crema obținută peste foile de napolitană și așază-le în straturi.