Creveți cu conopidă pasată

  • Dificultate: Medie
  • 25 de minute
  • 4 porții

Creveți trași la tigaie serviți cu conopidă pasată, ei bine nu mănânci chiar zilnic așa ceva. Trebuie să upgrade-zi pasta de conopidă cu usturoi, unt și ricotta, cât despre creveți, aromatizează-i cu un pic de ardei gras roșu, lămâie și pătrunjel. S-ar putea să vrei zilnic, până la urmă.

Ingrediente necesare pentru creveți cu conopidă pasată

sare de mare
650-700 grame conopidă
2 căței de usturoi, zdrobiți
30 grame unt
1/4 cană ricotta fără grăsimi
sare de mare
piper
1 linguriță ulei de măsline
1/2 kg creveți
sare de mare
piper
1/2 ardei gras roșu, cubulețe
1 linguriță coajă rasă de lămâie
2 lingurițe suc de lămâie
1/2 cană pătrunjel proaspăt

Cum să gătești creveți cu conopidă pasată

  1. Fierbe conopida în apă cu sare de mare 8-10 minute.
  2. Transferă conopida fiartă într-un pahar gradat, adaugă usturoiul și pasează cu blenderul.
  3. Completează cu untul și ricotta, asezonează cu sare de mare și piper și amestecă.
  4. Încinge uleiul de măsline într-o tigaie la foc mic și adaugă creveții. Sotează cam 1 minut.
  5. Adaugă ardeiul gras și amestecă. Procedează la fel cu coaja rasă și sucul de lămâie și pătrunjelul. Gătește 1-2 minute.
  6. Servește creveții împreună cu pasta de conopidă și 1-2 felii de lămâie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *