Mini torturi de ciocolată cu frișcă

  • Dificultate: Mare
  • 2 ore
  • 4 porții

Ciocolata și frișca merg împreună de minune, iar când le vedem în aceeași rețetă, ne este greu să ne abținem. Pentru aceste mini torturi vei avea nevoie de un pic de timp și răbdare, dar crede-ne că la final acestea îți vor fi răsplătite. Mai ales dacă ești fan ciocolată! Ori frișcă! Sau, de ce nu, al amândurora!

Ingrediente necesare pentru mini torturi de ciocolată cu frișcă

75 grame biscuiți digestivi

3 linguri zahăr

3 linguri făină

sare

50 grame unt

200 grame ciocolată

5 linguri frișcă lichidă

apă

10 grame foi de gelatină

4 gălbenușuri

1 lingură amidon

½ linguriță esență de vanilie

Cum să prepari mini torturi de ciocolată cu frișcă

  1. Adaugă biscuiții într-un blender împreună cu 1 lingură de zahăr, făină și un praf de sare.
  2. Pasează până când obții o compoziție omogenă.
  3. Adaugă compoziția în interiorul a 2 inele de gătit cu un diametru de aproximativ 10 cm, așezate într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt.
  4. Dă aluatul la cuptor pentru 10 minute, la 180 de grade Celsius.
  5. Adaugă jumătate din ciocolată într-un bol pentru microunde împreună cu 1 lingură de frișcă lichidă și topește-o.
  6. Fărâmițează aluatul de biscuiți într-un bol și amestecă cu ciocolata topită folosind o spatulă.
  7. Adaugă compoziția înăuntrul acelorași inele de gătit și nivelează-o bine. Dă inelele la frigider pentru 30 de minute.
  8. Lasă foile de gelatină să se dizolve în apă.
  9. Dă restul de ciocolată la microunde, împreună cu puțin unt.
  10. Mixează gălbenușurile și adaugă treptat ciocolata topită și gelatina.
  11. Adaugă crema de ciocolată peste aluatul de biscuiți și dă la frigider pentru o oră.
  12. Între timp, te poți ocupa de frișcă. Mixează restul de frișcă lichidă și adaugă treptat zahărul, amidonul, un praf de sare și esența de vanilie. Mixează până când frișca se îngroașă.
  13. Decorează mini torturile cu frișca folosind un poș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *