Creveți în sos de vin, cu mămăligă

  • Dificultate: Medie
  • 30 de minute
  • 2 porții

Acest preparat este similar cu tochitura, însă înlocuim carnea de porc cu creveți. Creveții sunt gătiți la tigaie, într-un sos delicios de unt, vin și ardei iute. Iar pentru a îmbunătăți mămăliga, am adăugat și puțin parmezan în compoziție. Suntem foarte mulțumiți de ce a ieșit!

Ingrediente necesare pentru creveți în sos de vin, cu mămăligă

3 căni apă

sare

1 cană mălai

1 lingură unt

2 linguri parmezan ras

1 lingură ulei

3 căței usturoi, zdrobiți

½ linguriță fulgi de ardei

1 ceapă verde, tocată

6 roșii cherry, tăiate pe jumătate

250 grame creveți

cimbru proaspăt

piper

150 ml vin alb

150 ml supă de legume

1 lingură smântână

Cum să prepari creveți în sos de vin, cu mămăligă

  1. Dă apa în clocot, adaugă mălaiul și începe să amesteci.
  2. Adaugă untul și redu căldura. Gătește mămăliga timp de 15 minute, amestecând între timp.
  3. Adaugă parmezanul și încorporează-l.
  4. Încinge uleiul într-o tigaie la foc mediu.
  5. Adaugă usturoiul, fulgii de ardei și ceapa verde. Adaugă creveții, asezonează cu cimbru, sare și piper.
  6. Toarnă vinul, supa de legume și smântâna.
  7. Gătește preparatul timp de 8 minute la foc mic, și servește-l cu mămăliguța.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *