Creveți în sos de vin, cu mămăligă
Acest preparat este similar cu tochitura, însă înlocuim carnea de porc cu creveți. Creveții sunt gătiți la tigaie, într-un sos delicios de unt, vin și ardei iute. Iar pentru a îmbunătăți mămăliga, am adăugat și puțin parmezan în compoziție. Suntem foarte mulțumiți de ce a ieșit!
Ingrediente necesare pentru creveți în sos de vin, cu mămăligă
3 căni apă
sare
1 cană mălai
1 lingură unt
2 linguri parmezan ras
1 lingură ulei
3 căței usturoi, zdrobiți
½ linguriță fulgi de ardei
1 ceapă verde, tocată
6 roșii cherry, tăiate pe jumătate
250 grame creveți
cimbru proaspăt
piper
150 ml vin alb
150 ml supă de legume
1 lingură smântână
Cum să prepari creveți în sos de vin, cu mămăligă
- Dă apa în clocot, adaugă mălaiul și începe să amesteci.
- Adaugă untul și redu căldura. Gătește mămăliga timp de 15 minute, amestecând între timp.
- Adaugă parmezanul și încorporează-l.
- Încinge uleiul într-o tigaie la foc mediu.
- Adaugă usturoiul, fulgii de ardei și ceapa verde. Adaugă creveții, asezonează cu cimbru, sare și piper.
- Toarnă vinul, supa de legume și smântâna.
- Gătește preparatul timp de 8 minute la foc mic, și servește-l cu mămăliguța.