5 rețete de supă și ciorbă de neratat

5 rețete de supă și ciorbă de neratat 5 rețete de supă și ciorbă de neratat

Chiar dacă afară e „căldură mare, monșer”, asta nu înseamnă că trebuie să renunțăm la ce ne place mai mult: un bol aburind de mâncare caldă. Tocmai de aceea am strâns câteva dintre preferatele noastre rețete de supă și ciorbă pe care am vrea să le împărtășim cu voi. 

Care sunt avantajele în a face o oală mare cu supă și ciorbă? Și tu, și familia ta puteți mânca mai multe zile din ea, e sănătoasă și nu pică greu deloc la stomac. Dezavantaje nu prea cunoaștem. Așa că am strâns această listă cu rețete de supă și ciorbă pe care să le încercați cât mai repede. Pentru că apoi vă mai dăm câteva!

5 rețete de supă și ciorbă de încercat

1. Ciorbă de spanac și leurdă

A venit primăvara, așa că este un moment numai bun să ne facem plinul de verdețuri. Spanacul și leurda sunt printre reginele primăverii, așa că hai să le aducem împreună într-o ciorbă delicioasă. Adăugăm la ea multe legume și definitivăm totul turnând puțin borș acru.

2. Supă cu găluște

„Nu știu alții cum sunt”, dar mie supa cu găluște îmi amintește de copilărie. Cu siguranță nu sunt singurul, însă indiferent de cum stau lucrurile cu voi, o astfel de supă poate fi incredibil de bună și, în plus, reprezintă o armă importantă în arsenalul împotriva răcelii și frigului. Se poate servi alături de carnea fiartă, curățată de oase.

3. Ciorbă țărănească de pui

Ce făcea bunica la țară cu un pui proaspăt tăiat? O delicioasă ciorbă țărănească! Bineînteles, am acrit-o cu borș, pentru că așa se poartă, am adăugat legume din belșug, iar la sfârșit am adăugat verdețurile noastre preferate, și anume leuștean și pătrunjel. Ciorba este gata în maximum 90 de minute, așa că haideți la treabă dacă vă este foame!

4. Storceag

Dacă n-ați auzit încă de storceag ar fi bine să-l încercați cât mai degrabă. Pentru un storceag clasic vă trebuie sturion, smântână și ou. Fierbeți legumele, adăugați sturionul, asezonați și gata: în 35-40 de minute veți avea o ciorbă ca-n Deltă.

5. Ciorbă rădăuțeană

Ciorba rădăuțeană este una din preferatele noastre din bucătăria românească, astfel că nu avea cum să lipsească din rețetele noastre. Pentru un plus de savoare am folosit atât piept de pui, cât și pulpe, am adăugat smântână din belșug, și am obținut o nebunie de ciorbă. Poftiți la masă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *