Ingrediente necesare pentru cuiburi din tăiței cu halva și nuci
paste vermicelli (12 cuiburi)
¼ cană unt topit
200 g halva
½ cană lapte
1 cană frișcă lichidă
2 linguri migdale
2 linguri nuci pecan
2 batoane de scorțișoară
cuișoare
anason
¼ cană coniac
Cum să gătești cuiburi din tăiței cu halva și nuci
- Pune cuiburile de vermicelli într-un vas de copt și unge-le cu untul topit.
- Lasă-le la cuptor 12 minute la 180ºC.
- Adaugă halvaua și laptele într-un mixer și omogenizează.
- Bate frișca lichidă folosind mixerul.
- Amestecă frișca cu crema de halva și lapte. Lasă deoparte.
- Adaugă migdalele, nucile pecan și scorțișoara într-un castron mai mic. Aruncă și câteva cuișoare și anason, apoi varsă peste toate coniacul și amestecă.
- Transferă crema cu frișcă într-un poș și umple cuibulețele rumenite.
- Servește-le cu nucile aromatizate pe deasupra.