Cuiburi din tăiței cu halva și nuci
Știi pastele vermicelli? Mai precis, acelea care se vând sub formă de cuiburi. Sunt haioase, dar stai să vezi ce bune sunt dacă le dai cu unt topit și le lași un pic la cuptor, ca să le umpli apoi cu o cremă din halva cu frișcă și să le servești cu migdale și nuci pecan aromatizate în coniac. Stai să vezi!
Ingrediente necesare pentru cuiburi din tăiței cu halva și nuci
paste vermicelli (12 cuiburi)
¼ cană unt topit
200 g halva
½ cană lapte
1 cană frișcă lichidă
2 linguri migdale
2 linguri nuci pecan
2 batoane de scorțișoară
cuișoare
anason
¼ cană coniac
Cum să prepari cuiburi din tăiței cu halva și nuci
- Pune cuiburile de vermicelli într-un vas de copt și unge-le cu untul topit.
- Lasă-le la cuptor 12 minute la 180ºC.
- Adaugă halvaua și laptele într-un mixer și omogenizează.
- Bate frișca lichidă folosind mixerul.
- Amestecă frișca cu crema de halva și lapte. Lasă deoparte.
- Adaugă migdalele, nucile pecan și scorțișoara într-un castron mai mic. Aruncă și câteva cuișoare și anason, apoi varsă peste toate coniacul și amestecă.
- Transferă crema cu frișcă într-un poș și umple cuibulețele rumenite.
- Servește-le cu nucile aromatizate pe deasupra.