Ouă prăjite în diverse forme

  • Dificultate: Mică
  • 10 minute
  • O porție

Ce ziceți de un preparat super drăguț și rapid pentru micul dejun? Cu puțină imaginație putem transforma o omletă banală într-un preparat nou și interesant. Serviți-l împreună cu bacon prăjit pe deasupra pentru că merge de minune!

Ingrediente necesare pentru ouă prăjite în diverse forme

2 ouă

1 lingură ulei

2 felii bacon prăjit

Ouă prăjite în diverse forme - mod de preparare

  1. Primul ou se sparge într-un vas mic. La cel de-al doilea, separați gălbenușul de albuș. Atât oul, cât și albușul și gălbenușul se bat ca pentru omletă.
  2. Se încinge uleiul într-o tigaie la foc mediu. Se pune o formă de gătit dreptunghiulară (mai mare) și se adaugă oul bătut înăuntru. Acesta se gătește la foc mic cu capacul deasupra.
  3. Peste oul prăjit se adaugă o formă rotundă mai mică, înăuntrul căreia se adaugă albușul de ou. Acesta se gătește timp de 2 minute cu capacul deasupra.
  4. Peste albușul gătit, se adaugă cea mai mică formă disponibilă. Înăuntrul acesteia adăugăm gălbenușul. Acesta se gătește tot cu capacul deasupra, timp de 2-3 minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *