Ingrediente necesare pentru ecleruri cu ciocolată
Pentru aluatul opărit (choux):
1 cană lapte
1/2 cană apă
150 g unt
150 g făină
sare
4 ouă
Pentru umplutură:
1-2 căni de lapte
100-150 g ciocolată
6 gălbenușuri
30-50 g zahăr
ciocolată (albă) topită, pentru topping
Cum să prepari ecleruri cu ciocolată
- Aluatul opărit: Pune laptele pe foc împreună cu apa și cu untul și gătește până ce acesta din urmă se topește, amestecând încontinuu.
- Adaugă făina și amestecă încontinuu până când se formează aluatul.
- Asezonează cu sare și mai mixează un pic pentru a coborî temperatura aluatului.
- Încorporează și ouăle în aluat, adăugându-le treptat.
- Lasă la rece 15 minute.
- Folosește un poș pentru a transfera aluatul opărit pe o tavă de copt.
- Dă la cuptor 30 de minute la 190⁰C.
- Umplutura: Topește ciocolată în lapte la foc mic, amestecând încontinuu. Lasă la o parte.
- Bate gălbenușurile împreună cu zahărul.
- Adaugă ciocolata topită cu lapte peste gălbenușuri, amestecând.
- Gătește această compoziție la foc mic până se îngroașe, amestecând încontinuu.
- După ce s-au mai răcit, taie pe orizontală formele din aluat și folosește un poș pentru a le umple cu compoziția.
- Adaugă topping de ciocolată (albă) topită.