Ecleruri cu ciocolată
Mai au eclerurile nevoie de vreo prezentare? Te anunțăm doar că poți să ți le prepari cu mânuțele tale și că s-ar putea chiar să-ți iasă mai bune decât cele din comerț. Unde mai pui că poți folosi ingrediente de calitate alese de tine, pentru tine și pentru ai tăi. Buuun, să începem întâi cu aluatul de tip choux…
Ingrediente necesare pentru ecleruri cu ciocolată
Pentru aluatul opărit (choux):
1 cană lapte
1/2 cană apă
150 g unt
150 g făină
sare
4 ouă
Pentru umplutură:
1-2 căni de lapte
100-150 g ciocolată
6 gălbenușuri
30-50 g zahăr
ciocolată (albă) topită, pentru topping
Cum să prepari ecleruri cu ciocolată
- Aluatul opărit: Pune laptele pe foc împreună cu apa și cu untul și gătește până ce acesta din urmă se topește, amestecând încontinuu.
- Adaugă făina și amestecă încontinuu până când se formează aluatul.
- Asezonează cu sare și mai mixează un pic pentru a coborî temperatura aluatului.
- Încorporează și ouăle în aluat, adăugându-le treptat.
- Lasă la rece 15 minute.
- Folosește un poș pentru a transfera aluatul opărit pe o tavă de copt.
- Dă la cuptor 30 de minute la 190⁰C.
- Umplutura: Topește ciocolată în lapte la foc mic, amestecând încontinuu. Lasă la o parte.
- Bate gălbenușurile împreună cu zahărul.
- Adaugă ciocolata topită cu lapte peste gălbenușuri, amestecând.
- Gătește această compoziție la foc mic până se îngroașe, amestecând încontinuu.
- După ce s-au mai răcit, taie pe orizontală formele din aluat și folosește un poș pentru a le umple cu compoziția.
- Adaugă topping de ciocolată (albă) topită.