Cum să faci sos Alfredo

Dacă vrei să faci un sos alb Alfredo, îți arătăm noi. Doar topești niște unt, îl amesteci cu smântână și îngroși totul cu parmezan ras. Nu îngroșa cu ou că nu mai e Alfredo. Și nici cu amidon, Doamne ferește!

Iată ingredientele necesare pentru a-ți prepara acest sos cu origini italiene, dar adoptat cu atâta căldură de americani. La 100 g de unt ai nevoie de 2 cu căni smântână dulce și 1 cană cu parmezan ras. Pentru gust, se folosește sare, piper și pătrunjel tocat. Pregătește tigaia!

Cum se prepară sosul Alfredo

Topește untul într-o tigaie la foc mic, amestecând încontinuu.

Adaugă smântâna și amestecă.

Pune și parmezanul, asezonează cu sare și piper, apoi amestecă bine.

Adaugă pătrunjelul, mai amestecă un pic și mai lasă pe foc 2 minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *