Fursecuri de ciocolată

  • Dificultate: Medie
  • 40 de minute
  • 10 porții

Acești biscuiți au un aluat moale și pufos, și vor fi atracția serii voastre de Crăciun. Iar în afara aluatului pufos, avem de-a face și cu o umplutură delicioasă de ciocolată topită. Puteți alege ciocolată albă, neagră, sau de ce nu ambele? Sigur oaspeții voștri nu vor avea nimic împotrivă!

Ingrediente necesare pentru fursecuri de ciocolată

150 grame făină

200 grame unt

3 linguri melasă

3 linguri lapte

1 linguriță praf de copt

sare

1 linguriță bicarbonat

3 linguri cacao

100 grame ciocolată albă, topită

100 grame ciocolată neagră, topită

bomboane decorative

 

Cum să prepari fursecuri de ciocolată

  1. Mixează untul cu făina într-un bol mare.
  2. În timp ce mixezi, adaugă un praf de sare, melasa, laptele, praful de copt, bicarbonatul și cacao.
  3. Mixează până când obții un aluat omogen.
  4. Formează biscuiții din aluat. Presează-i în mijloc cu degetul mare, pentru a face loc ciocolatei topite.
  5. Tapetează un vas de cuptor cu hârtie de copt și așază biscuiții în tavă, la mică distanță unul față de celelalte.
  6. Dă biscuiții la cuptor pentru 10-12 minute, la 190 de grade Celsius.
  7. Umple biscuiții cu ciocolată topită, apoi presară bomboane colorate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *