Cum să modelezi o figurină din pastă de zahăr

Fie că sunt pline de ciocolată sau de frișcă, fie că au în interior mousse-uri delicate sau fructe, torturile sunt vedeta meselor de Sărbători. Iar decorațiunile spectaculoase întregesc acest „tablou“ dulce. Află acum cât este de ușor să modelezi o figurină-pinguin pentru un tort fabulos.

Rodica Bunea, trainer în modelaj de pastă de zahăr, îți arată pas cu pas în acest tutorial cum poți modela o figurină în doar câteva minute. Pentru a realiza simpaticul pinguin dulce, care va face deliciul celor mici și celor mari, ai nevoie doar de câteva instrumente și de pastă de zahăr.

Dacă ți se pare imposibil să faci cu propriile mâini o figurină, așa cum mi se părea și mie, mai gândește-te o dată. După ce Rodica mi-a arătat cât de ușor este să modelezi figurina, mi-am dat seama că o pot face singură. La fel crede și ea: „Oricine poate modela. Să modelezi în pastă de zahăr e doar o chestiune de tehnică și de exercițiu“, spune ea.

Rodica Bunea a obținut diploma de decorator la Londra, iar în prezent predă cursuri la Academia de Artă Dulce din București. Printre colaborările sale se numără cea cu Netflix, pentru care a realizat decorurile spectaculoase ale peliculei „The Princess Switch“ (2018), filmată în România.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *