Ingrediente necesare pentru gnocchi din cașcaval cu pesto
1 cană busuioc, tocat
1 nucă de Brazilia
½ linguriță nucșoară
2 căței de usturoi, zdrobiți
2 linguri, semințe de pin prăjite
2 linguri ulei de măsline extra virgin
2 linguri parmezan bio, ras
350-400 grame cașcaval, ras
5 gălbenușuri
1-2 lingurițe unt ghee
5-6 roșii cherry, tăiate pe jumătate
Cum să gătești gnocchi din cașcaval cu pesto
- Pune busuiocul, nuca de Brazilia, nucșoara, usturoiul, semințele de pin, uleiul de măsline și parmezanul în blender și pasează-le. Lasă deoparte.
- Pune cașcavalul ras într-un castron și lasă-l la microunde 1 minut.
- Peste cașcavalul topit adaugă gălbenușurile și amestecă.
- Transferă amestecul pe o hârtie pergament, dă-i o formă lunguiață, cilindrică, învelește-l cu hârtia și lasă la frigider o oră.
- Taie în felii de circa 1 cm grosime, apoi lasă la congelator 3 ore.
- Încinge într-o tigaie untul ghee, adaugă feliile congelate și sosul pesto și amestecă.
- Completează cu roșiile cherry și sotează 2-3 minute.