Gnocchi din cașcaval cu pesto

  • Dificultate: Medie
  • 4 ore și 20 de minute
  • 4 porții

Să știi că rețeta asta nu-i așa de lungă cum pare. Din cele 4 ore și mai bine, 3 sunt destinate congelării, iar una refrigerării „aluatului” de cașcaval topit și gălbenușuri. În celelalte 20 de minute, pui la punct propriul sos pesto, faci „aluatul” și sotezi.

Ingrediente necesare pentru gnocchi din cașcaval cu pesto

1 cană busuioc, tocat
1 nucă de Brazilia
½ linguriță nucșoară
2 căței de usturoi, zdrobiți
2 linguri, semințe de pin prăjite
2 linguri ulei de măsline extra virgin
2 linguri parmezan bio, ras
350-400 grame cașcaval, ras
5 gălbenușuri
1-2 lingurițe unt ghee
5-6 roșii cherry, tăiate pe jumătate

Cum să prepari gnocchi din cașcaval cu pesto

  1. Pune busuiocul, nuca de Brazilia, nucșoara, usturoiul, semințele de pin, uleiul de măsline și parmezanul în blender și pasează-le. Lasă deoparte.
  2. Pune cașcavalul ras într-un castron și lasă-l la microunde 1 minut.
  3. Peste cașcavalul topit adaugă gălbenușurile și amestecă.
  4. Transferă amestecul pe o hârtie pergament, dă-i o formă lunguiață, cilindrică, învelește-l cu hârtia și lasă la frigider o oră.
  5. Taie în felii de circa 1 cm grosime, apoi lasă la congelator 3 ore.
  6. Încinge într-o tigaie untul ghee, adaugă feliile congelate și sosul pesto și amestecă.
  7. Completează cu roșiile cherry și sotează 2-3 minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *