Ingrediente necesare pentru inimi de ciocolată cu zmeură și cocos
Pentru aluat:
150 grame făină integrală
2 linguri pudră de cacao
3 linguri ulei de cocos, topit
3 linguri sirop de arțar
2 linguri unt de cocos
Pentru umplutură:
100 grame ulei de cocos
2 linguri pudră de cacao
2 linguri sirop de arțar
30 grame fulgi de cocos
100 grame ciocolată, topită
zmeură (pentru topping)
Cum să gătești inimi de ciocolată cu zmeură și cocos
- Adaugă ingredientele pentru aluat într-un blender și pasează-le până obții o compoziție omogenă.
- Adaugă acest amestec într-un bol mare și frământă-l până când îi dai o formă rotundă. Îmbracă-l în pudră de cacao, taie-l în două și dă-l la frigider pentru următoarele 30 de minute.
- Pentru umplutură mixează uleiul de cocos, pudra de cacao și siropul de arțar. Adaugă și fulgii de cocos și continuă să pasezi până când omogenizezi compoziția.
- Scoate aluaturile de la frigider și întinde-le cu un făcăleț.
- Folosește o formă de inimă pentru a decupa aluatul.
- Presează inimile două câte două, lipindu-le cu câte o linguriță de umplutură.
- Dă-le la cuptor într-o tavă tapetată cu hârtie de copt pentru 13 minute, la 200 de grade Celsius.
- Opțional, poți îmbrăca inimile cu ciocolata topită, apoi le poți da la frigider pentru 10-20 de minute.
- La final, servește-le cu zmeură proaspătă pentru un gust acrișor.