Inimi de ciocolată cu zmeură și cocos

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră
  • 4 porții
Inimi de ciocolată cu zmeură și cocos

Un desert gustos și sănătos pentru Valentine’s Day? Pentru noi sună excelent, sperăm că și pentru voi. Aceste inimi de ciocolată sunt ușor de făcut și au ingrediente sănătoase în compoziție. Aluatul este făcut din făină integrală, ulei de cocos și sirop de arțar, iar umplutura are în compoziție ulei de cocos, pudră de cacao și fulgi de cocos. Gătiți-le în cuptor și serviți-le celor dragi!

Ingrediente necesare pentru inimi de ciocolată cu zmeură și cocos

Pentru aluat:

 

150 grame făină integrală

2 linguri pudră de cacao

3 linguri ulei de cocos, topit

3 linguri sirop de arțar

2 linguri unt de cocos

 

Pentru umplutură:

 

100 grame ulei de cocos

2 linguri pudră de cacao

2 linguri sirop de arțar

30 grame fulgi de cocos

100 grame ciocolată, topită

zmeură (pentru topping)

 

Inimi de ciocolată cu zmeură și cocos - mod de preparare

  1. Adaugă ingredientele pentru aluat într-un blender și pasează-le până obții o compoziție omogenă.
  2. Adaugă acest amestec într-un bol mare și frământă-l până când îi dai o formă rotundă. Îmbracă-l în pudră de cacao, taie-l în două și dă-l la frigider pentru următoarele 30 de minute.
  3. Pentru umplutură mixează uleiul de cocos, pudra de cacao și siropul de arțar. Adaugă și fulgii de cocos și continuă să pasezi până când omogenizezi compoziția.
  4. Scoate aluaturile de la frigider și întinde-le cu un făcăleț.
  5. Folosește o formă de inimă pentru a decupa aluatul.
  6. Presează inimile două câte două, lipindu-le cu câte o linguriță de umplutură.
  7. Dă-le la cuptor într-o tavă tapetată cu hârtie de copt pentru 13 minute, la 200 de grade Celsius.
  8. Opțional, poți îmbrăca inimile cu ciocolata topită, apoi le poți da la frigider pentru 10-20 de minute.
  9. La final, servește-le cu zmeură proaspătă pentru un gust acrișor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *