Langoși ungurești

Lăsăm astăzi dieta la o parte și ne apucăm să preparăm niște langoși ungurești. Se mai numesc și scovergi, și pentru cine nu știe, sunt un aluat pufos și prăjit. Partea cea mai distractivă este alegerea toppingurilor. Rețeta tradițională spune să adăugăm brânză rasă și smântână, dar putem folosi și unele toppinguri dulci, cum ar fi dulceața sau ciocolata.
Ingrediente necesare pentru langoși ungurești
1 lingură zahăr
1 linguriță drojdie uscată
½ cană apă caldă
½ linguriță sare
300 grame făină
ulei pentru prăjit
smântână (opțional)
brânză feta (opțional)
dulceață (opțional)
Cum să prepari langoși ungurești
- Adaugă zahărul și drojdia într-un bol și acoperă-le cu apă fierbinte.
- Acoperă bolul cu un prosop și lasă drojdia să se activeze timp de 10 minute.
- Adaugă drojdia în vasul de blender împreună cu sarea și făina.
- Amestecă până obții un aluat omogen și lipicios. Lasă-l să crească timp de 30 de minute.
- Împarte aluatul în forme rotunde, cu un diametru de aproximativ 8 cm.
- Încinge uleiul într-o tigaie adâncă la foc mare.
- Prăjește aluatul până devine auriu și crocant.
- Servește langoșii cu toppingurile tale preferate!