Chifteluțe de dovlecel cu brânză telemea

  • Dificultate: Medie
  • 25 de minute
  • 4 porții

Vă place dovlecelul? Ei bine, el poate deveni irezistibil prin prăjire. Dar nu ne credeți pe cuvânt. Încercați și voi! Amestecați dovlecelul ras cu telemea, făină și ouă, aromatizați cu pătrunjel și usturoi, apoi prăjiți și gustați. Delicios, nu?

Ingrediente necesare pentru chifteluțe de dovlecel cu brânză telemea

1 dovlecel, ras

sare

120 grame brânză telemea

2 ouă

1 cană făină

1 lingură pătrunjel tocat

2 căței de usturoi, zdrobiți

piper

parmezan ras

Cum să gătești chifteluțe de dovlecel cu brânză telemea

  1. Amestecă într-un castron încăpător dovlecelul ras cu sare după gust.
  2. Strecoară-l într-un alt vas și aruncă lichidul rezultat.
  3. Adaugă dovlecelul ras și strecurat într-un castron, completează cu brânza telemea, ouăle, făina, pătrunjelul, usturoiul și un pic de piper. Amestecă cu mâna.
  4. Modelează chiftele aplatizate folosind amestecul. Nouă ne-au ieșit 12 cu totul.
  5. Încinge două degete de ulei într-o tigaie, apoi prăjește chiftelele 3-4 minute pe ambele părți, rumenindu-le.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *