Ingrediente necesare pentru chifteluțe de dovlecel cu brânză telemea
1 dovlecel, ras
sare
120 grame brânză telemea
2 ouă
1 cană făină
1 lingură pătrunjel tocat
2 căței de usturoi, zdrobiți
piper
parmezan ras
Cum să gătești chifteluțe de dovlecel cu brânză telemea
- Amestecă într-un castron încăpător dovlecelul ras cu sare după gust.
- Strecoară-l într-un alt vas și aruncă lichidul rezultat.
- Adaugă dovlecelul ras și strecurat într-un castron, completează cu brânza telemea, ouăle, făina, pătrunjelul, usturoiul și un pic de piper. Amestecă cu mâna.
- Modelează chiftele aplatizate folosind amestecul. Nouă ne-au ieșit 12 cu totul.
- Încinge două degete de ulei într-o tigaie, apoi prăjește chiftelele 3-4 minute pe ambele părți, rumenindu-le.