Chifteluțe de dovlecel cu brânză telemea
Vă place dovlecelul? Ei bine, el poate deveni irezistibil prin prăjire. Dar nu ne credeți pe cuvânt. Încercați și voi! Amestecați dovlecelul ras cu telemea, făină și ouă, aromatizați cu pătrunjel și usturoi, apoi prăjiți și gustați. Delicios, nu?
Ingrediente necesare pentru chifteluțe de dovlecel cu brânză telemea
1 dovlecel, ras
sare
120 grame brânză telemea
2 ouă
1 cană făină
1 lingură pătrunjel tocat
2 căței de usturoi, zdrobiți
piper
parmezan ras
Cum să prepari chifteluțe de dovlecel cu brânză telemea
- Amestecă într-un castron încăpător dovlecelul ras cu sare după gust.
- Strecoară-l într-un alt vas și aruncă lichidul rezultat.
- Adaugă dovlecelul ras și strecurat într-un castron, completează cu brânza telemea, ouăle, făina, pătrunjelul, usturoiul și un pic de piper. Amestecă cu mâna.
- Modelează chiftele aplatizate folosind amestecul. Nouă ne-au ieșit 12 cu totul.
- Încinge două degete de ulei într-o tigaie, apoi prăjește chiftelele 3-4 minute pe ambele părți, rumenindu-le.