Legume la cuptor

  • Dificultate: Medie
  • 50 de minute
  • 2 porții

Gustul acela delicios de afumat pe care îl capătă unele legume coapte, este irezistibil. Este și cazul garniturii de față, unde ardeii grași și vânăta se dau în spectacol. Le țin isonul roșiile, zucchini și feniculul, aduse toate împreună de uleiul de măsline, de usturoi și de ierburi aromatice.

Ingrediente necesare pentru legume la cuptor

1 vânătă, felii tăiate în două
2 linguri ulei de măsline
sare
mix de ardei grași (3-4 bucăți), curățați și tăiați pe din două
2 roșii, feliate
1 zucchini, feliat
1 fenicul, tăiat în patru
1 lingură ierburi aromatice
4 căței de usturoi, zdrobiți

Cum să prepari legume la cuptor

  1. Pune vânăta feliată într-un vas de copt, stropește cu 1 lingură de ulei de măsline și sărează, apoi bagă la cuptor 20 minute la 200˚C.
  2. Pune ardeii grași, roșiile, zucchini și feniculul într-un vas de copt și asezonează cu ierburi aromatice. Adaugă și usturoiul, stropește cu uleiul de măsline rămas, apoi amestecă.
  3. Bagă la cuptor 20 minute la 175˚C.
  4. Scoate din cuptor, adaugă și vânăta și mai amestecă.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *