Limbă cu măsline
Vă e frică să încercați acest preparat? N-are de ce, veți vedea că unii îl consideră chiar o delicatesă. Limba este un mușchi fin, fără grăsime, care fiartă timp îndelungat devine foarte fragedă. Iar gătită în această tocăniță cu măsline, devine chiar o specialitate a bucătăriei românești. Dacă nu ați încercat, acum ar fi momentul!
Ingrediente necesare pentru limbă cu măsline
Pentru fiert:
750 grame limbă de vită
sare
2 cepe, sferturi
3 căței usturoi, zdrobiți
100 grame țelină, cubulețe
2 morcovi, felii subțiri
1 lingură ulei de măsline
Pentru tocăniță:
1 ceapă, tocată
2 căței usturoi, zdrobiți
1 morcov, ras
100 grame țelină, rasă
1 linguriță pastă de tomate
sare
1 l supă de vită
150 ml vin roșu
2 foi de dafin
Cum să prepari limbă cu măsline
- Lasă limba într-un bol acoperită cu apă rece timp de două ore.
- Pune limba la fiert într-o cratiță cu apă cu tot. Adaugă un praf de sare și las-o la fiert timp de 3 ore, la foc mic.
- Adaugă ceapa, usturoiul, țelina și morcovul. Mai fierbe limba timp de 45 de minute.
- Scoate limba și tai-o în felii subțiri.
- Încinge uleiul de măsline într-o tigaie la foc mediu. Adaugă ceapa, usturoiul, țelina și morcovul. Amestecă folosind o lingură de lemn.
- Adaugă pasta de tomate și toarnă supa de vită un pahar de supă de vită și vinul roșu.
- Adaugă feliile de limbă și completează cu supa de vită rămasă.
- Acoperă cu un capac și gătește preparatul timp de 30 de minute.
- Adaugă măslinele și ține pe foc alte 10 minute, tot cu capac.