Limbă cu măsline

  • Dificultate: Mare
  • 1 oră
  • 4 porții

Vă e frică să încercați acest preparat? N-are de ce, veți vedea că unii îl consideră chiar o delicatesă. Limba este un mușchi fin, fără grăsime, care fiartă timp îndelungat devine foarte fragedă. Iar gătită în această tocăniță cu măsline, devine chiar o specialitate a bucătăriei românești. Dacă nu ați încercat, acum ar fi momentul!

Ingrediente necesare pentru limbă cu măsline

Pentru fiert:

 

750 grame limbă de vită

sare

2 cepe, sferturi

3 căței usturoi, zdrobiți

100 grame țelină, cubulețe

2 morcovi, felii subțiri

1 lingură ulei de măsline

 

Pentru tocăniță:

 

1 ceapă, tocată

2 căței usturoi, zdrobiți

1 morcov, ras

100 grame țelină, rasă

1 linguriță pastă de tomate

sare

1 l supă de vită

150 ml vin roșu

2 foi de dafin

 

Limbă cu măsline - mod de preparare

  1. Lasă limba într-un bol acoperită cu apă rece timp de două ore.
  2. Pune limba la fiert într-o cratiță cu apă cu tot. Adaugă un praf de sare și las-o la fiert timp de 3 ore, la foc mic.
  3. Adaugă ceapa, usturoiul, țelina și morcovul. Mai fierbe limba timp de 45 de minute.
  4. Scoate limba și tai-o în felii subțiri.
  5. Încinge uleiul de măsline într-o tigaie la foc mediu. Adaugă ceapa, usturoiul, țelina și morcovul. Amestecă folosind o lingură de lemn.
  6. Adaugă pasta de tomate și toarnă supa de vită un pahar de supă de vită și vinul roșu.
  7. Adaugă feliile de limbă și completează cu supa de vită rămasă.
  8. Acoperă cu un capac și gătește preparatul timp de 30 de minute.
  9. Adaugă măslinele și ține pe foc alte 10 minute, tot cu capac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *