Ingrediente necesare pentru salată caldă cu merișoare și crutoane
3 felii de pâine, cubulețe
1 lingură ulei
cimbru proaspăt
piper
2 linguri unt
1 ceapă, tocată
2 țeline apio, tocate
2 mere, cubulețe
4 frunze de salvie
1 lingură pătrunjel, tocat
50 ml supă de pui
1 linguriță coajă de lămâie
rozmarin proaspăt
2 linguri merișoare uscate
Cum să gătești salată caldă cu merișoare și crutoane
- Mută cubulețele de pâine într-un vas de cuptor. Presară 1 lingură de ulei de măsline, presară jumătate din cimbru și asezonează cu piper.
- Amestecă ușor cu mâinile, apoi dă-le la cuptor pentru 10 minute, la 180 de grade Celsius.
- Încinge o tigaie la foc mediu, topește untul și începe să călești ceapa.
- Adaugă țelina și amestecă bine. Adaugă merele, salvia, pătrunjelul și cimbrul rămas. Asezonează cu sare și piper, apoi amestecă bine. Gătește legumele până se înmoaie.
- Mută legumele în vasul cu crutoane. Amestecă cu o spatulă.
- Toarnă supa de pui, coaja de lămâie și puțin rozmarin proaspăt. Dă la cuptor pentru 10 minute, la 170 de grade Celsius.
- Scoate crutoanele din cuptor, adaugă merișoarele și restul de rozmarin. Dă la cuptor pentru încă 5 minute, la 170 de grade Celsius.