Salată caldă cu merișoare și crutoane

  • Dificultate: Medie
  • 35 de minute
  • 3 porții

Această salată caldă are numeroase crutoane în compoziție, deci este consistentă, și are numeroși carbohidrați care vă vor oferi energie pe parcursul zilei. Vom adăuga atât fructe și legume, și o vom face cu adevărat memorabilă. Este foarte bună și ca o garnitură, iar dacă dăm la o parte supa de pui, poate fi chiar un preparat de post.

Ingrediente necesare pentru salată caldă cu merișoare și crutoane

3 felii de pâine, cubulețe

1 lingură ulei

cimbru proaspăt

piper

2 linguri unt

1 ceapă, tocată

2 țeline apio, tocate

2 mere, cubulețe

4 frunze de salvie

1 lingură pătrunjel, tocat

50 ml supă de pui

1 linguriță coajă de lămâie

rozmarin proaspăt

2 linguri merișoare uscate

 

Cum să gătești salată caldă cu merișoare și crutoane

  1. Mută cubulețele de pâine într-un vas de cuptor. Presară 1 lingură de ulei de măsline, presară jumătate din cimbru și asezonează cu piper.
  2. Amestecă ușor cu mâinile, apoi dă-le la cuptor pentru 10 minute, la 180 de grade Celsius.
  3. Încinge o tigaie la foc mediu, topește untul și începe să călești ceapa.
  4. Adaugă țelina și amestecă bine. Adaugă merele, salvia, pătrunjelul și cimbrul rămas. Asezonează cu sare și piper, apoi amestecă bine. Gătește legumele până se înmoaie.
  5. Mută legumele în vasul cu crutoane. Amestecă cu o spatulă.
  6. Toarnă supa de pui, coaja de lămâie și puțin rozmarin proaspăt. Dă la cuptor pentru 10 minute, la 170 de grade Celsius.
  7. Scoate crutoanele din cuptor, adaugă merișoarele și restul de rozmarin. Dă la cuptor pentru încă 5 minute, la 170 de grade Celsius.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *