Piure de cartofi: 4 idei pentru un plus de savoare

piure de cartofi Imagine Hebi B. de la Pixabay
Citește mai multe articole despre

Sigur, tuturor ne plac cartofii prăjiți, dar un piure de cartofi bun e o alternativă sănătoasă. Dar cum să îl faci mai gustos? Avem câteva idei pentru tine. 

Nu știm exact cine a inventat piureul, se bat pe el englezii și francezii, dar știm cât de mult ne place!

Dacă vrei să faci un piure de cartofi bun pentru o cină în familie, atunci citește mai jos pentru a afla cum să îl pregătești ca să iasă în evidență pe masă. Piureul poate fi făcut și din alte legume, dar pentru mine, sincer cartofii sunt ingredientul-cheie pentru un rezultat cremos, consistent și cu un gust minunat. Poate sunt eu mai pretențioasă, dar îmi place să îl fac intr-un anumit fel, cu o anumită consistență. De aceea foarte rar mă abat de la rețeta mamei din copilărie. Câteva sfaturi însă pot duce piureul de cartofi obișnuit la următorul nivel!

4 sfaturi pentru un piure de cartofi delicios

1. Taie cartofii în bucăți mari și egale ca mărime

Pentru piure, e bine și sa alegi cei mai buni cartofi, ceea ce înseamnă cartofi vechi, nu noi. Cei din urmă nu se mărunțesc prea bine. Cel mai sigur e să alegi fix acei „cartofi pentru piure” din supermarket. Acum că îi ai, spală-i bine și taie-i în bucăți măricele. Dacă faci acest lucru, ei nu vor absorbi prea multă apă în timpul procesului de fierbere. Și pentru că vei adăuga grăsime ceva mai încolo, nu vrei ca bucățile de cartofi să fie supra saturate, iar rezultatul să fie aproape lichid.

2. Zdrobește-i cât sunt calzi

Dacă lucrezi cu ei imediat după ce i-ai fiert, atunci se vor zdrobi mult mai ușor și mai simplu. Așa că fierbe-i, scapă de apa din cratiță și apoi treci la zdrobit!

3. Adaugă întâi grăsime, apoi lichid

Din același motiv ca la punctul 1, vei dori să adaugi mai întâi niște unt, care să-ți asigure un piure de cartofi pufos și să funcționeze ca un liant. Abia apoi adaugă și laptele, care să facă produsul final cât mai cremos cu putință. Și laptele adaugă-l încetul cu încetul, nu pe tot o dată!

Dar nu uita că orice cartofi ai folosi, nu e bine să îi zdrobești prea mult, pentru că se vor întări și vor avea o consistență plină de cocoloașe.

4. Nu uita să deguști!

Gustă din cartofi și din piure odată cu fiecare lucru adăugat. Cum altfel să găsești un echilibru al ingredientelor, nivelul optim de sărat și consistența potrivită pentru tine? Ajustează cantitățile după gustul tău și rezultatul va fi mai savuros!

Cu siguranță, rețetele de piure de cartofi sunt foarte variate. Dacă vrei mai multe idei, gătește acest păstrăv cu două tipuri de piure de cartofi!

Și un piure de dovleac este o garnitură excelentă pentru tot felul de bucate. Încearcă această rețetă. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *