Mini prăjituri cu banane și semințe de in

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră
  • 8 porții

Avem aici un desert pe care fanii noștri vegetarieni îl vor aprecia cu siguranță. Am folosit lapte de migdale, iar în compoziția aluatului găsim semințe de in și piure de banane (puteți folosi și câteva banane mai coapte). Adaugați-le însă acestor brioșe și glazura de ciocolată menționată în rețetă. Veți vedea că merge de minune!

Ingrediente necesare pentru mini prăjituri cu banane și semințe de in

2 linguri semințe de in

2 linguri apă

200 grame zahăr

150 grame piure de banane

75 ml lapte de migdale

sare

1 linguriță praf de copt

½ cană ulei de cocos

300 grame făină

 

Pentru glazura de ciocolată:

300 grame zahăr

sare

50 ml lapte de migdale

2 linguri sirop de arțar

50 grame cacao

nuci (opțional)

Cum să prepari mini prăjituri cu banane și semințe de in

  1. Lasă semințele la înmuiat timp de o oră într-un bol cu apă.
  2. Mixează zahărul împreună cu piureul de banane și laptele de migdale într-un bol mare.
  3. Adaugă sarea, praful de copt, uleiul de cocos. Mixează și adaugă semințele și făina.
  4. Adaugă aluatul într-o tavă de brioșe. Poți folosi și una cu găuri în mijloc.
  5. Dă prăjiturile la cuptor pentru 15 minute la 180 de grade Celsius.
  6. Separat, pregătește glazura. Mixează zahărul cu laptele de migdale și un praf de sare într-un bol mare.
  7. Toarnă siropul de arțar, adaugă pudra de cacao și mixează până când obții o glazură omogenă.
  8. Adaugă glazura peste prăjituri și lasă-le să se răcească înainte de a le servi. Opțional, poți adăuga pe deasupra și câteva nuci zdrobite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *