Mini prăjituri cu banane și semințe de in

Avem aici un desert pe care fanii noștri vegetarieni îl vor aprecia cu siguranță. Am folosit lapte de migdale, iar în compoziția aluatului găsim semințe de in și piure de banane (puteți folosi și câteva banane mai coapte). Adaugați-le însă acestor brioșe și glazura de ciocolată menționată în rețetă. Veți vedea că merge de minune!
Ingrediente necesare pentru mini prăjituri cu banane și semințe de in
2 linguri semințe de in
2 linguri apă
200 grame zahăr
150 grame piure de banane
75 ml lapte de migdale
sare
1 linguriță praf de copt
½ cană ulei de cocos
300 grame făină
Pentru glazura de ciocolată:
300 grame zahăr
sare
50 ml lapte de migdale
2 linguri sirop de arțar
50 grame cacao
nuci (opțional)
Cum să prepari mini prăjituri cu banane și semințe de in
- Lasă semințele la înmuiat timp de o oră într-un bol cu apă.
- Mixează zahărul împreună cu piureul de banane și laptele de migdale într-un bol mare.
- Adaugă sarea, praful de copt, uleiul de cocos. Mixează și adaugă semințele și făina.
- Adaugă aluatul într-o tavă de brioșe. Poți folosi și una cu găuri în mijloc.
- Dă prăjiturile la cuptor pentru 15 minute la 180 de grade Celsius.
- Separat, pregătește glazura. Mixează zahărul cu laptele de migdale și un praf de sare într-un bol mare.
- Toarnă siropul de arțar, adaugă pudra de cacao și mixează până când obții o glazură omogenă.
- Adaugă glazura peste prăjituri și lasă-le să se răcească înainte de a le servi. Opțional, poți adăuga pe deasupra și câteva nuci zdrobite.