Ingrediente necesare pentru mini prăjituri cu banane și semințe de in
2 linguri semințe de in
2 linguri apă
200 grame zahăr
150 grame piure de banane
75 ml lapte de migdale
sare
1 linguriță praf de copt
½ cană ulei de cocos
300 grame făină
Pentru glazura de ciocolată:
300 grame zahăr
sare
50 ml lapte de migdale
2 linguri sirop de arțar
50 grame cacao
nuci (opțional)
Cum să gătești mini prăjituri cu banane și semințe de in
- Lasă semințele la înmuiat timp de o oră într-un bol cu apă.
- Mixează zahărul împreună cu piureul de banane și laptele de migdale într-un bol mare.
- Adaugă sarea, praful de copt, uleiul de cocos. Mixează și adaugă semințele și făina.
- Adaugă aluatul într-o tavă de brioșe. Poți folosi și una cu găuri în mijloc.
- Dă prăjiturile la cuptor pentru 15 minute la 180 de grade Celsius.
- Separat, pregătește glazura. Mixează zahărul cu laptele de migdale și un praf de sare într-un bol mare.
- Toarnă siropul de arțar, adaugă pudra de cacao și mixează până când obții o glazură omogenă.
- Adaugă glazura peste prăjituri și lasă-le să se răcească înainte de a le servi. Opțional, poți adăuga pe deasupra și câteva nuci zdrobite.