Mousse cu sos de ananas și curacao

  • Dificultate: Medie
  • 20 de minute
  • 4 porții
Mousse cu sos de ananas și curacao

Acest mousse cremos și catifelat poate fi un desert ideal pentru cei aflați în căutarea unor arome tropicale. Textura cremoasă este dată de amestecul dintre frișcă și mascarpone, iar gustul tropical de ananas, vanilie și lichior curacao. Nu ați mai încercat un astfel de desert până acum? Gătiți-l alături de noi!

Ingrediente necesare pentru mousse cu sos de ananas și curacao

50 grame unt

1 ananas, cubulețe

2 linguri zahăr brun

100 ml lapte

1 gălbenuș

200 grame mascarpone

2 linguri miere

1 linguriță esență de vanilie

300 grame frișcă

30 ml lichior curacao

biscuiți zdrobiți (opțional)

Mousse cu sos de ananas și curacao - mod de preparare

  1. Topește untul într-o tigaie pe foc mic, adaugă ananasul și zahărul pudră. Caramelizează-l timp de 1 minut.
  2. Adaugă laptele și amestecă bine. După un minut introdu un blender și pasează compoziția.
  3. Adaugă gălbenușul cât timp compoziția este caldă și bate cu un tel.
  4. Trece totul printr-o strecurătoare, dând partea groasă la o parte.
  5. Separat, amestecă într-un bol brânza mascarpone împreună cu mierea, esența de vanilie, frișca și lichiorul curacao până când omogenizezi. Mut-o apoi într-un poș.
  6. Toarnă compoziția din poș într-un pahar.
  7. Adaugă pe deasupra siropul de ananas și biscuiți zdrobiți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *