Ingrediente necesare pentru mousse cu sos de ananas și curacao
50 grame unt
1 ananas, cubulețe
2 linguri zahăr brun
100 ml lapte
1 gălbenuș
200 grame mascarpone
2 linguri miere
1 linguriță esență de vanilie
300 grame frișcă
30 ml lichior curacao
biscuiți zdrobiți (opțional)
Cum să prepari mousse cu sos de ananas și curacao
- Topește untul într-o tigaie pe foc mic, adaugă ananasul și zahărul pudră. Caramelizează-l timp de 1 minut.
- Adaugă laptele și amestecă bine. După un minut introdu un blender și pasează compoziția.
- Adaugă gălbenușul cât timp compoziția este caldă și bate cu un tel.
- Trece totul printr-o strecurătoare, dând partea groasă la o parte.
- Separat, amestecă într-un bol brânza mascarpone împreună cu mierea, esența de vanilie, frișca și lichiorul curacao până când omogenizezi. Mut-o apoi într-un poș.
- Toarnă compoziția din poș într-un pahar.
- Adaugă pe deasupra siropul de ananas și biscuiți zdrobiți.