Ingrediente necesare pentru cannoli din cartofi
4 cartofi, tăiați cuburi
apă
sare
nucșoară măcinată
piper
100 grame unt
4 linguri lapte
½ cană brânză Gruyere, rasă
1 cartof mare, tăiat felii foarte subțiri (16 felii)
¼ cană ulei de măsline
Cum să gătești cannoli din cartofi
- Fierbe cartofii în apă sărată timp de 20 de minute.
- Transferă-i într-un castron, asezonează cu sare și piper, pune nucșoară după gust, apoi adaugă untul. Zdrobește-i.
- Adaugă brânza și continuă să amesteci, completând treptat și cu laptele.
- Rulează din bucăți de folie de aluminiu 16 mici cilindri lungi cam de 5 cm. Înfășoară câte o felie de cartof în jurul fiecăruia, ca pe un mosor.
- Pune-le în tava de copt, stropește-le cu uleiul de măsline, apoi bagă la cuptor 20 de minute la 180 grade Celsius.
- Scoate chipsurile coapte de pe mosorelele din folie de aluminiu.
- Transferă puree-ul într-un poș și umple fiecare cannoli.