Cannoli din cartofi

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră și 10 minute
  • 4 porții

Ce-ar fi dacă am reinventa cannoli? Dacă ne-am prepara singuri celebrele produse de patiserie tubulare, din cartofi? Mai exact din chipsuri. Ți-ai dat deja seama că nu vor fi dulci, așa că pe ale noastre le vom umple cu un puree delicios, amestecat cu brânză Gruyere și aromatizat cu nucșoară. Hai să încercăm!

Ingrediente necesare pentru cannoli din cartofi

4 cartofi, tăiați cuburi

apă

sare

nucșoară măcinată

piper

100 grame unt

4 linguri lapte

1/2 cană brânză Gruyere, rasă

1 cartof mare, tăiat felii foarte subțiri (16 felii)

1/4 cană ulei de măsline

Cum să gătești cannoli din cartofi

  1. Fierbe cartofii în apă sărată timp de 20 de minute.
  2. Transferă-i într-un castron, asezonează cu sare și piper, pune nucșoară după gust, apoi adaugă untul. Zdrobește-i.
  3. Adaugă brânza și continuă să amesteci, completând treptat și cu laptele.
  4. Rulează din bucăți de folie de aluminiu 16 mici cilindri lungi cam de 5 cm. Înfășoară câte o felie de cartof în jurul fiecăruia, ca pe un mosor.
  5. Pune-le în tava de copt, stropește-le cu uleiul de măsline, apoi bagă la cuptor 20 de minute la 180 grade Celsius.
  6. Scoate chipsurile coapte de pe mosorelele din folie de aluminiu.
  7. Transferă puree-ul într-un poș și umple fiecare cannoli.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *