Mousse de ciocolată cu zmeură

  • Dificultate: Medie
  • 20 de minute
  • 2 porții

Poți să te răsfeți cu un desert și dacă ții vreo dietă precum Montignac-ul, în care trebuie să eviți cu orice preț carbohidrații. De exemplu, pentru mousse-ul de față nu ai nevoie decât de ciocolată neagră, zmeură cât cuprinde, un pic de frișcă și ouă (gălbenușuri și albușuri).

Ingrediente necesare pentru mousse de ciocolată cu zmeură

200 grame ciocolată neagră
4 gălbenușuri
1 lingură frișcă lichidă
250-300 grame zmeură
3-4 albușuri

Mousse de ciocolată cu zmeură - mod de preparare

  1. Topește ciocolata utilizând tehnica bain-marie.
  2. Bate gălbenușurile, apoi amestecă-le cu ciocolata topită.
  3. Pasează zmeura și adaug-o și pe ea. Amestecă bine.
  4. Bate albușurile până obții o cremă, apoi adaugă această cremă, treptat, în castronul cu compoziție de ciocolată, amestecând bine.
  5. Înainte de servire, lasă la rece 3 ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *