Mousse de ciocolată cu zmeură
Poți să te răsfeți cu un desert și dacă ții vreo dietă precum Montignac-ul, în care trebuie să eviți cu orice preț carbohidrații. De exemplu, pentru mousse-ul de față nu ai nevoie decât de ciocolată neagră, zmeură cât cuprinde, un pic de frișcă și ouă (gălbenușuri și albușuri).
Ingrediente necesare pentru mousse de ciocolată cu zmeură
200 grame ciocolată neagră
4 gălbenușuri
1 lingură frișcă lichidă
250-300 grame zmeură
3-4 albușuri
Cum să prepari mousse de ciocolată cu zmeură
- Topește ciocolata utilizând tehnica bain-marie.
- Bate gălbenușurile, apoi amestecă-le cu ciocolata topită.
- Pasează zmeura și adaug-o și pe ea. Amestecă bine.
- Bate albușurile până obții o cremă, apoi adaugă această cremă, treptat, în castronul cu compoziție de ciocolată, amestecând bine.
- Înainte de servire, lasă la rece 3 ore.