Ouă gătite în aburi
De data asta o dăm chinezește. Nu doar că preparăm o rețetă cu specific chinezesc, dar vom folosi și instrumentar asiatic pentru gătit: un steamer din bambus și ceșcuțe mici fără toarte. Mai mult de jumătate de oră nu ar trebui să dureze totul. Haideți, dacă sunteți curioși (și dacă v-ați procurat cele necesare – se găsesc și la noi).
Ingrediente necesare pentru ouă gătite în aburi
4 gălbenușuri
1 lingură zahăr
¼ cană smântână lichidă
2 lingurițe lapte
1 linguriță extract de vanilie
Cum să prepari ouă gătite în aburi
- Bate gălbenușurile într-un castron împreună cu zahărul, smântâna, laptele și extractul de vanilie.
- Dă în fiert 1/2 de oală cu apă la foc mic și fixează deasupra grătarul unui steamer tradițional din bambus.
- Așază înăuntru ceșcuțe și umple-le cu câte 1-2 linguri de amestec de gălbenușuri.
- Acoperă cu capacul special și gătește la abur 12-14 minute.
- Presară cu zahăr brun și caramelizează cu ajutorul unei torțe pentru flambat.