Ouă gătite în aburi

  • Dificultate: Mică
  • 30 de minute
  • 5 porții

De data asta o dăm chinezește. Nu doar că preparăm o rețetă cu specific chinezesc, dar vom folosi și instrumentar asiatic pentru gătit: un steamer din bambus și ceșcuțe mici fără toarte. Mai mult de jumătate de oră nu ar trebui să dureze totul. Haideți, dacă sunteți curioși (și dacă v-ați procurat cele necesare – se găsesc și la noi).

Ingrediente necesare pentru ouă gătite în aburi

4 gălbenușuri
1 lingură zahăr
¼ cană smântână lichidă
2 lingurițe lapte
1 linguriță extract de vanilie

Cum să prepari ouă gătite în aburi

  1. Bate gălbenușurile într-un castron împreună cu zahărul, smântâna, laptele și extractul de vanilie.
  2. Dă în fiert 1/2 de oală cu apă la foc mic și fixează deasupra grătarul unui steamer tradițional din bambus.
  3. Așază înăuntru ceșcuțe și umple-le cu câte 1-2 linguri de amestec de gălbenușuri.
  4. Acoperă cu capacul special și gătește la abur 12-14 minute.
  5. Presară cu zahăr brun și caramelizează cu ajutorul unei torțe pentru flambat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *