Ouă gătite în aburi

  • Dificultate: Mică
  • 30 de minute
  • 5 porții

De data asta o dăm chinezește. Nu doar că preparăm o rețetă cu specific chinezesc, dar vom folosi și instrumentar asiatic pentru gătit: un steamer din bambus și ceșcuțe mici fără toarte. Mai mult de jumătate de oră nu ar trebui să dureze totul. Haideți, dacă sunteți curioși (și dacă v-ați procurat cele necesare – se găsesc și la noi).

Ingrediente necesare pentru ouă gătite în aburi

4 gălbenușuri
1 lingură zahăr
¼ cană smântână lichidă
2 lingurițe lapte
1 linguriță extract de vanilie

Cum să gătești ouă gătite în aburi

  1. Bate gălbenușurile într-un castron împreună cu zahărul, smântâna, laptele și extractul de vanilie.
  2. Dă în fiert 1/2 de oală cu apă la foc mic și fixează deasupra grătarul unui steamer tradițional din bambus.
  3. Așază înăuntru ceșcuțe și umple-le cu câte 1-2 linguri de amestec de gălbenușuri.
  4. Acoperă cu capacul special și gătește la abur 12-14 minute.
  5. Presară cu zahăr brun și caramelizează cu ajutorul unei torțe pentru flambat.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *