Musaca de vită cu piure de cartofi

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră și 30 de minute
  • 8 porții
Musaca de vită cu piure de cartofi

Doriți să faceți un alt fel de musaca? Haideți să adăugăm în ecuație un piure deosebit de gustos. Spunem asta fiindcă i-am adăugat în compoziție parmezan și brânză Cheddar. Pentru a fi cât mai cremos, adaugă ulei de măsline și smântână de gătit. Carnea, gătește-o cu sos de roșii, aromat cu oregano din belșug.

Ingrediente

1 lingură ulei

1 ceapă, tocată

450 grame carne tocată de vită

piper

1 linguriță oregano

2 linguri sos de roșii

8 cartofi medii, fierți

30 ml ulei de măsline

50 ml smântână pentru gătit

1 linguriță pesmet

120 grame Cheddar, ras

50 grame parmezan, ras

 

Etape

  1. Încinge uleiul într-o tigaie la foc mediu. Adaugă ceapa, apoi carnea de vită și amestecă bine.
  2. Asezonează cu sare, piper, oregano și toarnă sosul de roșii. Gătește vita timp de 15 minute.
  3. Zdrobește cartofii într-un bol de dimensiuni mari.
  4. Toarnă uleiul, smântâna, pesmetul, brânza Cheddar, piperul și parmezanul. Amestecă bine și dă piureul la frigider pentru 15 minute.
  5. Întinde jumătate din piure într-un vas termorezistent. Adaugă carnea de vită și completează cu restul de piure, pe care îl formezi în biluțe cu un diametru de aproximativ 5 cm.
  6. Dă tava la cuptor pentru 45 de minute, la 180 de grade Celsius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *