Musaca de vită cu piure de cartofi
Doriți să faceți un alt fel de musaca? Haideți să adăugăm în ecuație un piure deosebit de gustos. Spunem asta fiindcă i-am adăugat în compoziție parmezan și brânză Cheddar. Pentru a fi cât mai cremos, adaugă ulei de măsline și smântână de gătit. Carnea, gătește-o cu sos de roșii, aromat cu oregano din belșug.
Ingrediente necesare pentru musaca de vită cu piure de cartofi
1 lingură ulei
1 ceapă, tocată
450 grame carne tocată de vită
piper
1 linguriță oregano
2 linguri sos de roșii
8 cartofi medii, fierți
30 ml ulei de măsline
50 ml smântână pentru gătit
1 linguriță pesmet
120 grame Cheddar, ras
50 grame parmezan, ras
Cum să prepari musaca de vită cu piure de cartofi
- Încinge uleiul într-o tigaie la foc mediu. Adaugă ceapa, apoi carnea de vită și amestecă bine.
- Asezonează cu sare, piper, oregano și toarnă sosul de roșii. Gătește vita timp de 15 minute.
- Zdrobește cartofii într-un bol de dimensiuni mari.
- Toarnă uleiul, smântâna, pesmetul, brânza Cheddar, piperul și parmezanul. Amestecă bine și dă piureul la frigider pentru 15 minute.
- Întinde jumătate din piure într-un vas termorezistent. Adaugă carnea de vită și completează cu restul de piure, pe care îl formezi în biluțe cu un diametru de aproximativ 5 cm.
- Dă tava la cuptor pentru 45 de minute, la 180 de grade Celsius.