Mușchiuleț de porc cu legume la tigaie
Dacă ai niște mușchiuleț de porc prin congelator, iată de poți face cu el. Mai fă rost de niște legume pentru garnitură, cum ar fi ceapă roșie, o vânătă, un zucchini, țelină Apio și un ardei gras. Legumele le vei găti separat la tigaie, iar carnea o vei face în doi pași: întâi o vei prăji la foc iute, apoi o vei lăsa în cuptor cam un sfert de oră. Nu ți s-a făcut foame, deja?
Ingrediente necesare pentru mușchiuleț de porc cu legume la tigaie
½ kg mușchiuleț de porc
sare
piper
2 lingurițe usturoi pudră
cimbru proaspăt
2 linguri ulei de măsline extra virgin
1 ceapă roșie, tocată
1 vânătă, cubulețe
1 zucchini, cubulețe
1 tulpină țelină Apio tocată
1 ardei gras galben, cubulețe
2-3 căței de usturoi, zdrobiți
1-2 linguri suc de roșii
sare
piper
busuioc proaspăt
Cum să prepari mușchiuleț de porc cu legume la tigaie
- Presară mușchiulețul cu sare, piper și usturoi pudră, apoi transferă-l într-o tigaie, adăugând și câteva crenguțe de cimbru.
- Prăjește-l 2-3 minute pe fiecare parte la foc mare.
- Transferă în cuptor și lasă-l 15 minute la 190ºC.
- Încinge uleiul de măsline într-o tigaie, adaugă ceapa roșie și vânăta și amestecă.
- Completează cu zucchini, țelina și ardeiul gras. Călește-le 3-4 minute.
- Mai adaugă usturoiul și sucul de roșii și asezonează cu sare, piper, frunze de busuioc și cimbru. Mai gătește 5-6 minute.
- Servește carnea feliată alături de legume.