Mușchiuleț de porc cu legume la tigaie

  • Dificultate: Medie
  • 40 de minute
  • 2 porții

Dacă ai niște mușchiuleț de porc prin congelator, iată de poți face cu el. Mai fă rost de niște legume pentru garnitură, cum ar fi ceapă roșie, o vânătă, un zucchini, țelină Apio și un ardei gras. Legumele le vei găti separat la tigaie, iar carnea o vei face în doi pași: întâi o vei prăji la foc iute, apoi o vei lăsa în cuptor cam un sfert de oră. Nu ți s-a făcut foame, deja?

Ingrediente necesare pentru mușchiuleț de porc cu legume la tigaie

½ kg mușchiuleț de porc
sare
piper
2 lingurițe usturoi pudră
cimbru proaspăt
2 linguri ulei de măsline extra virgin
1 ceapă roșie, tocată
1 vânătă, cubulețe
1 zucchini, cubulețe
1 tulpină țelină Apio tocată
1 ardei gras galben, cubulețe
2-3 căței de usturoi, zdrobiți
1-2 linguri suc de roșii
sare
piper
busuioc proaspăt

Cum să prepari mușchiuleț de porc cu legume la tigaie

  1. Presară mușchiulețul cu sare, piper și usturoi pudră, apoi transferă-l într-o tigaie, adăugând și câteva crenguțe de cimbru.
  2. Prăjește-l 2-3 minute pe fiecare parte la foc mare.
  3. Transferă în cuptor și lasă-l 15 minute la 190ºC.
  4. Încinge uleiul de măsline într-o tigaie, adaugă ceapa roșie și vânăta și amestecă.
  5. Completează cu zucchini, țelina și ardeiul gras. Călește-le 3-4 minute.
  6. Mai adaugă usturoiul și sucul de roșii și asezonează cu sare, piper, frunze de busuioc și cimbru. Mai gătește 5-6 minute.
  7. Servește carnea feliată alături de legume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *