Mușchiuleț de porc în crustă de nuci și migdale

  • Dificultate: Medie
  • 30 de minute
  • 2 porții

Mușchiulețul de porc este una dintre cele mai fragede și gustoase cărnuri. Pentru o textură ușor crocantă, încearcă să-l îmbraci în crustă de migdale și nuci. Dar nu înainte de a îl unge cu un amestec de miere și muștar. Ca o garnitură, poți alege ceva mai deosebit, noi am mers pe fenicul și gulie, gătite în puțin sos de smântână, și nu am fost deloc dezamăgiți.

Ingrediente necesare pentru mușchiuleț de porc în crustă de nuci și migdale

50 grame migdale

50 grame nuci

2 linguri miere

2 lingurițe ulei

350 grame mușchiuleț de porc

1 lingură unt

1 fenicul, felii subțiri

1 gulie, felii subțiri

sare

100 grame smântână

2 lingurițe amestec de piper mozaic

1 linguriță turmeric

Cum să prepari mușchiuleț de porc în crustă de nuci și migdale

  1. Mărunțește nucile și migdalele într-un blender, apoi lasă-le deoparte.
  2. Amestecă mierea și muștarul într-un bol mic.
  3. Taie mușchiulețul în 3-4 bucăți mai mici și prăjește-le timp de 4 minute în tigaie la foc mare.
  4. Unge carnea cu amestecul de muștar și miere și dă-l prin nucile și migdalele pisate.
  5. Mută preparatul într-un vas termorezistent și dă-l la cuptor pentru 15 minute, la 180 de grade Celsius.
  6. Topește untul într-o tigaie la foc mic, adaugă feniculul și gulia. Amestecă și asezonează cu puțină sare.
  7. Adaugă smântâna și amestecă ușor. Asezonează cu piper și turmeric. Amestecă și ia preparatul de pe foc.
  8. Scoate carnea din cuptor și servește-o cu garnitura de legume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *