Orez negru cu creveți
Astăzi vom găti o rețetă inspirată nouă de vasta bucătărie asiatică. Ingredientele principale: orezul negru și creveții. Pe primul îl vom fierbe, iar pe creveți îi vom trage la tigaie într-un sos condimentat, care amintește de o vinegretă. Vom amesteca totul și, opțional, vom putea adăuga și ananas. Vom avea în farfurie un delicios fel principal sau o minunată salată călduță. Depinde cum privești lucrurile.
Ingrediente necesare pentru orez negru cu creveți
150 grame orez negru
2 căni apă
sare
2 linguri sos de soia
1 lingură ulei de susan
1 lingură oțet
1 linguriță ghimbir, ras
1 linguriță usturoi pudră
sare
100-150 grame creveți
1 ceapă verde, tocată
mentă proaspătă
½ cană ananas la conservă, cubulețe (opțional)
Cum să prepari orez negru cu creveți
- Toarnă orezul într-o cratiță, adaugă apa, sărează și dă în fiert, apoi acoperă și fierbe la foc mic 25 minute. Mai amestecă și ia de pe foc.
- Într-un castron mic, amestecă împreună sosul de soia, uleiul de susan, oțetul, ghimbirul și usturoiul pudră cu puțină sare.
- Într-o tigaie, încinge o parte din acest sos și adaugă creveții. Gătește 3-4 minute.
- Completează cu ceapa verde, mai gătește 1 minut și ia de pe foc.
- Transferă creveții pe o farfurie împreună cu orezul, adaugă câteva frunze de mentă și amestecă.
- Opțional, poți completa și cu ananas la conservă.