Orez negru cu creveți

  • Dificultate: Medie
  • 40 de minute
  • 2 porții

Astăzi vom găti o rețetă inspirată nouă de vasta bucătărie asiatică. Ingredientele principale: orezul negru și creveții. Pe primul îl vom fierbe, iar pe creveți îi vom trage la tigaie într-un sos condimentat, care amintește de o vinegretă. Vom amesteca totul și, opțional, vom putea adăuga și ananas. Vom avea în farfurie un delicios fel principal sau o minunată salată călduță. Depinde cum privești lucrurile.

Ingrediente necesare pentru orez negru cu creveți

150 grame orez negru
2 căni apă
sare
2 linguri sos de soia
1 lingură ulei de susan
1 lingură oțet
1 linguriță ghimbir, ras
1 linguriță usturoi pudră
sare
100-150 grame creveți
1 ceapă verde, tocată
mentă proaspătă
½ cană ananas la conservă, cubulețe (opțional)

Cum să prepari orez negru cu creveți

  1. Toarnă orezul într-o cratiță, adaugă apa, sărează și dă în fiert, apoi acoperă și fierbe la foc mic 25 minute. Mai amestecă și ia de pe foc.
  2. Într-un castron mic, amestecă împreună sosul de soia, uleiul de susan, oțetul, ghimbirul și usturoiul pudră cu puțină sare.
  3. Într-o tigaie, încinge o parte din acest sos și adaugă creveții. Gătește 3-4 minute.
  4. Completează cu ceapa verde, mai gătește 1 minut și ia de pe foc.
  5. Transferă creveții pe o farfurie împreună cu orezul, adaugă câteva frunze de mentă și amestecă.
  6. Opțional, poți completa și cu ananas la conservă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *