Ouă poșate cu sparanghel și couscous
Iată un fel principal care are cam de toate în el, cu excepția cărnii. O să ai un pic mai mult de lucru de data asta și uite de ce. Va trebui să folosești de două ori tehnica de gătit bain-marie, odată pentru couscous, apoi pentru sosul din gălbenușuri. Va trebui să poșezi ouă (știi tu, renumitele ochiuri românești) și să gătești sparanghel. Dar va merita: te vei ospăta pe cinste și vei învăța niște lucruri (dacă nu le știai deja).
Ingrediente necesare pentru ouă poșate cu sparanghel și couscous
4 lingurițe ulei de măsline
3 căței de usturoi, mărunțit
25-30 tulpini de sparanghel
300 grame couscous
sare
4 lingurițe oțet
4 ouă
4 gălbenușuri
⅓ cană unt topit
piper
1 lingură zeamă de lămâie
Cum să prepari ouă poșate cu sparanghel și couscous
- Călește usturoiul într-o tigaie în 2 lingurițe de ulei de măsline.
- Adaugă sparanghelul și gătește acoperit 6-8 minute la foc mic.
- Pune couscous-ul într-un bol din oțel inoxidabil, toarnă deasupra 1/2 cană de apă și amestecă un pic cu mâna cât să se îmbibe. Lasă deoparte 5 minute ca să se absoarbă bine apa.
- Pune la fiert o jumătate de oală cu apă pentru bain-marie.
- Așază bolul cu couscous deasupra, asezonează cu sare și stropește cu uleiul de măsline rămas.
- Gătește 10-12 minute.
- Încălzește o jumătate de oală cu apă, adaugă 2 lingurițe de oțet și poșază ouăle.
- Dă în fiert 1/3 de oală cu apă și așază deasupra un bol termorezistent pentru un al doilea bain-marie.
- Adaugă gălbenușurile și bate-le cu telul. Amestecă și oțetul rămas, iar apoi untul topit.
- Asezonează cu sare și piper, amestecă și ia de pe foc. Completează cu zeama de lămâie și mai amestecă.
- Servește ouăle poșate pe un pat de sparanghel și couscous, cu sos din gălbenușuri deasupra.