Ouă poșate cu sparanghel și couscous

  • Dificultate: Foarte mare
  • 55 de minute
  • 4 porții

Iată un fel principal care are cam de toate în el, cu excepția cărnii. O să ai un pic mai mult de lucru de data asta și uite de ce. Va trebui să folosești de două ori tehnica de gătit bain-marie, odată pentru couscous, apoi pentru sosul din gălbenușuri. Va trebui să poșezi ouă (știi tu, renumitele ochiuri românești) și să gătești sparanghel. Dar va merita: te vei ospăta pe cinste și vei învăța niște lucruri (dacă nu le știai deja).

Ingrediente necesare pentru ouă poșate cu sparanghel și couscous

4 lingurițe ulei de măsline
3 căței de usturoi, mărunțit
25-30 tulpini de sparanghel
300 grame couscous
sare
4 lingurițe oțet
4 ouă
4 gălbenușuri
⅓ cană unt topit
piper
1 lingură zeamă de lămâie

Cum să prepari ouă poșate cu sparanghel și couscous

  1. Călește usturoiul într-o tigaie în 2 lingurițe de ulei de măsline.
  2. Adaugă sparanghelul și gătește acoperit 6-8 minute la foc mic.
  3. Pune couscous-ul într-un bol din oțel inoxidabil, toarnă deasupra 1/2 cană de apă și amestecă un pic cu mâna cât să se îmbibe. Lasă deoparte 5 minute ca să se absoarbă bine apa.
  4. Pune la fiert o jumătate de oală cu apă pentru bain-marie.
  5. Așază bolul cu couscous deasupra, asezonează cu sare și stropește cu uleiul de măsline rămas.
  6. Gătește 10-12 minute.
  7. Încălzește o jumătate de oală cu apă, adaugă 2 lingurițe de oțet și poșază ouăle.
  8. Dă în fiert 1/3 de oală cu apă și așază deasupra un bol termorezistent pentru un al doilea bain-marie.
  9. Adaugă gălbenușurile și bate-le cu telul. Amestecă și oțetul rămas, iar apoi untul topit.
  10. Asezonează cu sare și piper, amestecă și ia de pe foc. Completează cu zeama de lămâie și mai amestecă.
  11. Servește ouăle poșate pe un pat de sparanghel și couscous, cu sos din gălbenușuri deasupra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *