Atenție, studenți! Nu săriți peste micul dejun

săriți peste micul dejun
Citește mai multe articole despre

Dacă săriți peste micul dejun frecvent, aveți șanse mari să luați o notă mai mică, avertizează rezultatele unui nou studiu științific

Universitatea din Leeds a publicat recent o cercetare științifică din care reiese și mai mult decât până acum cât de important este să nu săriți micul dejun. Cercetătorii au descoperit că studenții care nu prea luau micul dejun aveau note la examene cu cel puțin două puncte mai mici decât cei care erau fani ai primei mese a zilei și îl luau în fiecare zi.

Ce se întâmplă dacă săriți peste micul dejun

Dr. Katie Adolphus, coordonatoarea studiului, a declarat despre rezultate: „Studiul nostru sugerează că elevii sunt dezavantajați dacă nu consumă o masă dimineața pentru a oferi combustibil creierului lor pentru ziua pe care urmează să o petreacă la școală”.

„Cercetarea aceasta sugerează că nutriția nesatisfăcătoare este asociată cu rezultate proaste la școală”, a adăugat Adolphus.

Oamenii de știință au făcut interviuri cu 294 de elevi despe obiceiurile lor alimentare și situația școlară. Dintre aceștia, 29 la sută nu luau micul dejun în timpul săptămânii, 18 la sută luau micul dejun rar, în timp ce 53 la sută făceau frecvent acest lucru.

Cercetătorii vor să afle în continuare care este motivul pentru notele mai slabe dacă săriți peste micul dejun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *