Pâine cu mălai și ceapă

  • Dificultate: Medie
  • 30 de minute
  • 4 porții
Pâine cu mălai și ceapă

Vă place pâinea de casă, nu-i așa? Suntem siguri de asta! Așa că hai să facem una împreună, dar puțin mai altfel. Încearcă să adaugi în compoziție puțină ceapă călită și mălai. Până acum pare ceva rustic, dar am mai introdus și puțin sos salsa picant, porumb și brânză Cheddar rasă. Nu va fi o pâine obișnuită, ci un aperitiv cu care îți vei da musafirii pe spate.

Ingrediente necesare pentru pâine cu mălai și ceapă

2 ouă

250 ml lapte

sare

2 linguri sos salsa

1 ceapă călită

50 grame brânză Cheddar, rasă

100 grame porumb la conservă

1/2 cană mălai

1/2 cană făină

1/2 linguriță praf de copt

2 lingurițe zahăr

 

Pâine cu mălai și ceapă - mod de preparare

  1. Adaugă ouăle într-un bol și bate-le cu un tel.
  2. Toarnă laptele și adaugă sarea, sosul salsa și ceapa călită. Amestecă bine.
  3. Adaugă brânza Cheddar, porumbul la conservă și amestecă.
  4. Separat, amestecă într-un bol mălaiul cu făina, praful de copt și zahărul.
  5. Toarnă amestecul lichid peste cel solid și bate cu telul până când obții un aluat omogen.
  6. Tapetează un vas termorezistent cu hârtie de copt și toarnă amestecul în vas.
  7. Dă pâinea la cuptor pentru 20 de minute, la 195 de grade Celsius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *