Paleo-gofre

  • Dificultate: Medie
  • 30 de minute
  • 4 porții

Dacă te interesează niște gofre fără gluten, unul din înlocuitorii excelenți ai făinii normale este făina de migdale, la care merită să adaugi și din cea de tapioca. Nu vrei nici lapte? Pune lapte de cocos. Nu vrei zahăr? Nu pune deloc. Oricum le vei servi cu sirop de arțar.

Ingrediente necesare pentru paleo-gofre

150 grame făină de migdale
60-70 grame făină de tapioca
1 linguriță bicarbonat
1 linguriță praf de copt
sare de mare
3 gălbenușuri
1/2 cană lapte de cocos
1-2 linguri sirop de arțar
3 linguri ulei de cocos
3 albușuri

Cum să gătești paleo-gofre

  1. Amestecă făina de migdale cu cea de tapioca, cu bicarbonatul, praful de copt și cu puțină sare de mare.
  2. În alt castron, bate gălbenușurile împreună cu laptele de cocos, siropul de arțar și uleiul de cocos.
  3. Toarnă amestecul peste cel de făină de migdale și amestecă.
  4. Bate albușurile până obții o consistență cremeoasă, apoi adaugă în compoziție și mai amestecă.
  5. Unge cu puțin ulei plăcile aparatului pentru făcut gofre și adaugă compoziție. Gătește 6-8 minute.
  6. Servește gofrele cu sirop de arțar.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *