Paste umplute cu midii și sos marinara

Midiile sunt un ingredient deosebit, pe care de obicei abia așteptăm să-l mâncăm. Am pregătit o rețetă un pic mai altfel astăzi, cu ele în prim plan. Le-am scos din cochilie, le-am gătit puțin pe foc și le-am pasat în blender. Apoi, le-am folosit pentru a umple o porție generoasă de paste cochilie. Totul alături de un delicios sos de roșii marinara. Sună bine, nu-i așa?
Ingrediente necesare pentru paste umplute cu midii și sos marinara
1 lingură unt
1 ceapă roșie, tocată
2 căței usturoi, zdrobiți
200 grame midii fără cochilie
½ lămâie
sare
piper
250 grame pastă de roșii
1 legătură coriandru
150 grame paste cochilie fierte
Cum să prepari paste umplute cu midii și sos marinara
- Topește untul într-o tigaie încinsă la foc mediu și călește ceapa și usturoiul.
- Adaugă midiile și stoarce sucul de la o jumătate de lămâie.
- Asezonează cu sare, piper și amestecă bine.
- Pune o cratiță mică pe foc și toarnă sosul de roșii.
- Asezonează cu sare, piper și oregano. Amestecă bine și toarnă apa.
- Pasează midiile împreună cu o mână de coriandru într-un blender. Mută compoziția într-un poș.
- Umple pastele cochilie cu umplutura de midii.
- Servește pastele cu sosul de roșii marinara.