Paste umplute cu midii și sos marinara

  • Dificultate: Medie
  • 30 de minute
  • 2 porții

Midiile sunt un ingredient deosebit, pe care de obicei abia așteptăm să-l mâncăm. Am pregătit o rețetă un pic mai altfel astăzi, cu ele în prim plan. Le-am scos din cochilie, le-am gătit puțin pe foc și le-am pasat în blender. Apoi, le-am folosit pentru a umple o porție generoasă de paste cochilie. Totul alături de un delicios sos de roșii marinara. Sună bine, nu-i așa?

Ingrediente necesare pentru paste umplute cu midii și sos marinara

1 lingură unt

1 ceapă roșie, tocată

2 căței usturoi, zdrobiți

200 grame midii fără cochilie

1/2 lămâie

sare

piper

250 grame pastă de roșii

1 legătură coriandru

150 grame paste cochilie fierte

 

 

Cum să gătești paste umplute cu midii și sos marinara

  1. Topește untul într-o tigaie încinsă la foc mediu și călește ceapa și usturoiul.
  2. Adaugă midiile și stoarce sucul de la o jumătate de lămâie.
  3. Asezonează cu sare, piper și amestecă bine.
  4. Pune o cratiță mică pe foc și toarnă sosul de roșii.
  5. Asezonează cu sare, piper și oregano. Amestecă bine și toarnă apa.
  6. Pasează midiile împreună cu o mână de coriandru într-un blender. Mută compoziția într-un poș.
  7. Umple pastele cochilie cu umplutura de midii.
  8. Servește pastele cu sosul de roșii marinara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *