Paste umplute cu midii și sos marinara

  • Dificultate: Medie
  • 30 de minute
  • 2 porții

Midiile sunt un ingredient deosebit, pe care de obicei abia așteptăm să-l mâncăm. Am pregătit o rețetă un pic mai altfel astăzi, cu ele în prim plan. Le-am scos din cochilie, le-am gătit puțin pe foc și le-am pasat în blender. Apoi, le-am folosit pentru a umple o porție generoasă de paste cochilie. Totul alături de un delicios sos de roșii marinara. Sună bine, nu-i așa?

Ingrediente necesare pentru paste umplute cu midii și sos marinara

1 lingură unt

1 ceapă roșie, tocată

2 căței usturoi, zdrobiți

200 grame midii fără cochilie

½ lămâie

sare

piper

250 grame pastă de roșii

1 legătură coriandru

150 grame paste cochilie fierte

 

 

Cum să prepari paste umplute cu midii și sos marinara

  1. Topește untul într-o tigaie încinsă la foc mediu și călește ceapa și usturoiul.
  2. Adaugă midiile și stoarce sucul de la o jumătate de lămâie.
  3. Asezonează cu sare, piper și amestecă bine.
  4. Pune o cratiță mică pe foc și toarnă sosul de roșii.
  5. Asezonează cu sare, piper și oregano. Amestecă bine și toarnă apa.
  6. Pasează midiile împreună cu o mână de coriandru într-un blender. Mută compoziția într-un poș.
  7. Umple pastele cochilie cu umplutura de midii.
  8. Servește pastele cu sosul de roșii marinara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.